Στα 84 δισ. ευρώ τα έσοδα της «γαλλικής ΔΕΗ» - Απώλειες έως και 70% το 2022, λόγω της ενεργειακής μετάβασης 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 84 δισ. ευρώ τα έσοδα της «γαλλικής ΔΕΗ» - Απώλειες έως και 70% το 2022, λόγω της ενεργειακής μετάβασης 
Τα κέρδη της EDF για το σύνολο του 2021 διαμορφώθηκαν στα 5,11 δισ. ευρώ έναντι 650 εκατ. ευρώ στο 2020, κυρίως λόγω των αυξημένων ενεργειακών τιμών

Ραγδαία άνοδο στα κέρδη και τα έσοδα της κατέγραψε η Electricite de France (EDF), η κρατική εταιρεία ενέργειας της Γαλλίας, με τη διοίκηση της να προειδοποιεί για σημαντική επιδείνωση των κερδών εντός του 2022 λόγω των μέτρων για τη μετάβαση στην «πράσινη ενέργεια» που ακολουθεί η κυβέρνηση της χώρας.

Τα κέρδη της EDF για το σύνολο του 2021 διαμορφώθηκαν στα 5,11 δισ. ευρώ έναντι 650 εκατ. ευρώ στο 2020, κυρίως λόγω των αυξημένων ενεργειακών τιμών στο μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 84,46 δισ. ευρώ έναντι 69,03 δισ. ευρώ το 2020.

Η EDF ανακοίνωσε πως θα προτείνει στους μετόχους αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,5 δισ. ευρώ μέσω έκδοσης νέων μετοχών και την πώληση στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας

Η διοίκηση αναμένει υποχώρηση των καθαρών κερδών έως και 70% για το 2022, λόγω των μέτρων που έχει αποφασίσει να λάβει η κυβέρνηση της Γαλλίας για τη μετάβαση στην «πράσινη ενέργεια» και τα οποία αναμένεται να επιφέρουν μείωση της παραγωγής ενέργειας από το κλείσιμο πυρηνικών αντιδραστήρων εντός του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται πως το γαλλικό Δημόσιο, που κατέχει το 84% του μετοχικού κεφαλαίου της EDF, αναμένεται να αγοράσει μετοχές αξίας 2,1 δισ. ευρώ στην επερχόμενη ΑΜΚ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Τρεις νέοι πυρηνικοί αντιδραστήρες σταματούν να λειτουργούν πιθανόν λόγω διάβρωσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider