Intrakat: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ΑΜΚ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intrakat: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ΑΜΚ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες η διαδικασία της ΑΜΚ του κατασκευαστικού ομίλου, με τις σχετικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπήρχε σημαντική ζήτηση και υπερκάλυψη.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες η διαδικασία της ΑΜΚ έως του ποσού των 51,3 εκατ. ευρώ (50,8 εκατ. αν αφαιρεθούν τα έξοδα της έκδοσης) του κατασκευαστικού ομίλου Intrakat, με τις σχετικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπήρχε σημαντική ζήτηση από θεσμικά και ιδιωτικά χαρτοφυλάκια και υπερκάλυψη της αύξησης.

Όπως πρόσφατα είχε αναφέρει το insider.gr, με ενισχυμένη κεφαλαιακή και χρηματοδοτική «δύναμη πυρός» αλλά και με νέα θεσμικά χαρτοφυλάκια στο μετοχολόγιό του ο κατασκευαστικός όμιλος επιχειρεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους τομείς δραστηριοποίησής του, καθώς και να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες προς διεύρυνση των επενδύσεων.

Πρόσφατες πληροφορίες της χρηματιστηριακής αγοράς ανέφεραν ότι υπήρχε ισχυρό ενδιαφέρον από θεσμικά χαρτοφυλάκια (π.χ. το fund του Τζ. Ελιοτ), για την είσοδο στην αύξηση της εταιρείας με περισσότερα από 10-12 εκατ. ευρώ επί συνόλου 50 εκατ. ευρώ, ωστόσο, αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από πλευρά της ίδιας της εταιρείας.

Πέραν της αύξησης κεφαλαίου ύψους περίπου 51 εκατ. ευρώ, η εισηγμένη «εμπλουτίζει» περαιτέρω τη χρηματοδοτική της επάρκεια και ισχύ. Προ ημερών, η Intrakat ανακοίνωσε ότι είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για χρηματοδότηση θυγατρικών της εταιρειών, με το συνολικό ποσό των έως 120 εκατ. ευρώ από κοινού και ισόποσα από τις Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας υπογράψει τους σχετικούς βασικούς ενδεικτικούς όρους και προϋποθέσεις αυτής στο πλαίσιο ενίσχυσης της κεφαλαιακής της δομής για την εκτέλεση του επενδυτικού της πλάνου.

Επί της ουσίας, η Intrakat, υπό τον CEO, Πέτρο Σουρέτη, φαίνεται να επιτυγχάνει και τις δύο βασικές στοχεύσεις της. Αφενός, θα ενισχυθεί κεφαλαιακά με στόχο να προωθήσει σημαντικές επενδυτικές κινήσεις και να συμμετέχει σε διαγωνισμούς, αφετέρου, να προχωρήσει στη διεύρυνση της μετοχικής της βάσης «ανοίγοντας χώρο» για την είσοδο νέων επενδυτών (funds και θεσμικών) σε σημαντικό ποσοστό.

Όπως αναφέρονταν και στο ενημερωτικό δελτίο, στόχος της ΑΜΚ είναι να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι επερχόμενες προοπτικές που αφορούν στους 4 πυλώνες δραστηριοποίησης της Intrakat και συγκεκριμένα τα νέα και εκτελούμενα κατασκευαστικά έργα υποδομών, τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά & φωτοβολταϊκά πάρκα, έργα storage κλπ), τα έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων καθώς και τα έργα Real Estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα αντληθέντα κεφάλαια από την αύξηση θα χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, κατά ποσό 20 εκατ. για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων ή και νέων έργων ΑΠΕ (αιολικά ή φωτοβολταϊκά πάρκα, έργα αποθήκευσης ενέργειας κ.λπ.), κατά 15 εκατ. για τη χρηματοδότηση νέων έργων που εκτελούνται μέσω συμβάσεων παραχώρησης ή και ΣΔΙΤ, ή και νέων επενδύσεων που εμπίπτουν στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων (παραχωρήσεις - ΣΔΙΤ αυτοκινητόδρομων, κτηρίων, διαχείρισης απορριμμάτων) και κατά 15,8 εκατ. για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrakat: Πώς «γεμίζει» τη χρηματοδοτική «φαρέτρα» - Η συμμετοχή των θεσμικών στην ΑΜΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider