Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Το κράτος θα αποχωρήσει από τη Commerzbank - Απώλειες 5% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Το κράτος θα αποχωρήσει από τη Commerzbank - Απώλειες 5% για τη μετοχή
Σημαντικές απώλειες που ξεπερνούν το 5% καταγράφει το πρωί της Δευτέρας η μετοχή της γερμανικής Commerzbank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Σημαντικές απώλειες που ξεπερνούν το 5% καταγράφει το πρωί της Δευτέρας η μετοχή της γερμανικής Commerzbank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στον απόηχο της τοποθέτησης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ πως μακροπρόθεσμα το κράτος δεν θα διατηρήσει το μερίδιό που κατέχει στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

«Μακροπρόθεσμα, το κράτος δεν θα συνεχίσει να είναι μέτοχος της Commerzbank», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κρίστιαν Λίντνερ σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως υπόψιν θα ληφθούν τόσο το οικονομικό συμφέρον των φορολογουμένων όσο και ο ρόλος που διαδραματίζει η Commerzbank στην γερμανική οικονομία.

Σημειώνεται πως το ποσοστό που κατέχει η γερμανική κυβέρνηση ανέρχεται σε πάνω από 15% μετά από μια τη διάσωση της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Commerzbank, Μάνφρεντ Κνοφ, είχε αναφερθεί στο θέμα, σημειώνοντας πως μία ενδεχόμενη απόσυρση του κράτους από την τράπεζα θα ήταν προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Commerzbank: Ανακοίνωσε περικοπές στο 30% των διοικητικών θέσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider