Evergrande: Στόχος η παράδοση 600.000 διαμερισμάτων εντός του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Στόχος η παράδοση 600.000 διαμερισμάτων εντός του 2022
Ο κινεζικός κατασκευαστικός όμιλος θέλει να παραδώσει 600.000 διαμερίσματα μέσα στο 2022.

Ο κινεζικός κατασκευαστικός όμιλος Evergrande θα πρέπει να προχωρήσει σε περιορισμό των χρεών τους μέσω της πλήρους αποκατάστασης των εργασιών και όχι μέσω της πώλησης περιουσιακών του στοιχείων, ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, Χούι Κα Γιαν, μιλώντας σε σύσκεψη που έγινε στις 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Χούι είπε πως η Evergrande πρέπει να στοχεύει στην πλήρη επαναλειτουργία όλων των έργων της στην Κίνα εντός του Φεβρουαρίου, έναντι λειτουργίας του 93,2% των έργων της τον Δεκέμβριο του 2021, με στόχο να έχει παραδώσει 600.000 διαμερίσματα μέσα στο 2022.

Ο ίδιος δήλωσε ότι προς το παρόν η Evergrande διαθέτει περίπου 50 δισ. γουάν (7,9 δισ. δολάρια) από κεφάλαια προπώλησης και συνολικά 170 δισ. γουάν σε μετρητά που δεν έχουν ακόμη εισπραχθεί από τις πωλήσεις, καθώς και πόρους προς πώληση για να συνεχίσει τα κατασκευαστικά project.

«Πρέπει πρώτα να επανεκκινήσουμε τις εργασίες και μετά να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία, ύστερα να αποπληρώσουμε διάφορα χρέη ώστε "να βγούμε από το δάσος"», τόνισε ο Χούι.

Υπενθυμίζεται πως η Evergrande βρίσκεται σε σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τα χρέη της, τα οποία ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σόρος κατά Πεκίνου για την Evergrande: «Μην επενδύετε στην αγορά ακινήτων της Κίνας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider