Evergrande: Τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές για τα χρέη του ομίλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές για τα χρέη του ομίλου
Θα συμμετέχει ο νέος CEO της Evergrande, Σιού Σουάν και ο επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης ρίσκου του κινεζικού ομίλου, Τσεν Γιονγκ,

Τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές θα έχει το μεσημέρι της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) η διοίκηση της Evergrande, η πρώτη αφότου ο κινεζικός όμιλος δεν μπόρεσε να πληρώσει χρέη προς ομολογιούχους τον Δεκέμβριο του 2021.

Στη τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχει ο νέος CEO της Evergrande, Σιού Σουάν και ο επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης ρίσκου του κινεζικού ομίλου, Τσεν Γιονγκ, όπως μετέδωσε το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο όμιλος γνωστοποίησε πως δύο εκ των θυγατρικών του εταιρειών προχώρησαν στην εκποίηση ορισμένων περιουσιακών τους στοιχείων σε οντότητες του κινεζικού δημοσίου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την αισιοδοξία πως η αύξηση της κρατικής παρέμβασης θα βοηθήσει την εταιρεία να βγει από την κρίση την οποία διέρχεται τους τελευταίους μήνες.

Η Evergrande, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων, έχει χρέη που υπερβαίνουν τα 300 δισ. δολάρια, εκ των οποίων 20 δισ. σε διεθνή ομόλογα που θεωρούνται σε καθεστώς χρεοκοπίας. Η κρίση της Evergrande έχει προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της αγοράς του κινεζικού real estate.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θυγατρική της Evergrande συμφώνησε για καθυστέρηση πληρωμών προς ομολογιούχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider