Άνοδος στα κέρδη των Toyota και Honda, καθώς οι καταναλωτές πληρώνουν ακριβότερα τα αυτοκίνητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στα κέρδη των Toyota και Honda, καθώς οι καταναλωτές πληρώνουν ακριβότερα τα αυτοκίνητα
Η μείωση της συνολικής παραγωγής των οχημάτων λόγω της κρίσης των ημιαγωγών έχει οδηγήσει στην αύξηση του ποσού που δίνουν οι καταναλωτές για την αγορά αυτοκινήτων.

Σε θετική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη τους προχώρησαν η Toyota και η Honda, καθώς η κρίση των ημιαγωγών που επηρεάζει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία οδηγεί τις δύο ιαπωνικές εταιρείες σε αύξηση των τιμών για την πώληση των οχημάτων τους.

Σύμφωνα με το Reuters, η μείωση της συνολικής παραγωγής των οχημάτων λόγω της κρίσης των ημιαγωγών έχει οδηγήσει στην αύξηση του ποσού που δίνουν οι καταναλωτές για την αγορά αυτοκινήτων, παράλληλα με λιγότερα οφέλη από αυτά που έδιναν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να προσελκύσουν πελάτες.

Η Toyota αναμένει πως τα κέρδη για το σύνολο του οικονομικού έτους θα φτάσουν τα 2,8 τρισ. γιέν (24,25 δισ. δολάρια), ενώ η Honda αναμένει αύξησης κερδών για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου κατά 21% , στα 800 δισ. γιέν.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της, η Toyota μείωσε κατά 500.000 οχήματα τον στόχο για την παραγωγή οχημάτων, στα 8,5 εκατ. αυτοκίνητα συνολικά. Από την πλευρά της, η Honda διατήρησε σταθερό τον στόχο για παραγωγή 4,2 εκατ. οχημάτων, έναντι 4,85 εκατ. οχημάτων που προέβλεπε στην αρχή του οικονομικού έτους.

Η Toyota ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 784,4 δισ. γιέν για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας σημαντικά τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv, οι οποίοι ανέμεναν τα κέρδη να ανέλθουν σε 716,8 δισ. γιέν.

H Honda ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 229 δισ. γιέν, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για λειτουργικά κέρδη στα 116,2 δισ. γιέν

Χθες, η Nissan, 3η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 52,2 δισ. γιέν, με την εταιρεία να αναφέρει πως η μείωση στα κίνητρα πληρωμών απέδωσε περισσότερα κέρδη από τις πωλήσεις λιγότερων αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nissan: Ανεβάζει τις ετήσιες εκτιμήσεις - Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Toyota: Στοχεύει σε παραγωγή ρεκόρ 11 εκατ. οχημάτων το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider