GSK: 1,4 δισ. στερλίνες τα έσοδα από προϊόντα κορονοϊού στο δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GSK: 1,4 δισ. στερλίνες τα έσοδα από προϊόντα κορονοϊού στο δ' τρίμηνο
Ανοδικά τα κέρδη και τα έσοδα της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Ανοδικά κινήθηκαν τα κέρδη της GlaxoSmithKline για το δ' τρίμηνο του 2021, στα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία μετά από την άρνηση στην πρόταση εξαγοράς από την Unilever.

Ειδικότερα, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 749 εκατ. στερλίνες έναντι 677 εκατ. στερλινών στο δ' τρίμηνο του 2020, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 1,19 δισ. στερλίνες. Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 14,7 στερλίνες έναντι 13,6 στερλινών ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 25,6 στερλίνες έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για 23,8 στερλίνες ανά μετοχή

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 9,53 δισ. στερλίνες έναντι 8,74 δισ. στερλινών, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα από πωλήσεις της GSK από προϊόντα σχετικά με τον κορονοϊό διαμορφώθηκαν σε 1,4 δισ. στερλίνες.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 23 στερλινών ανά μετοχή για το δ' τρίμηνο του 2021 και 80 στερλινών ανά μετοχή για το σύνολο του 2021.

Για το 2022, η GSK αναμένει πως οι πωλήσεις της θα αυξηθούν μεταξύ του 5% και του 7% ενώ αναμένει αύξηση των κερδών της από 12% έως 14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνω των προσδοκιών τα αποτελέσματα της GlaxoSmithKline για το γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider