Microsoft: Πάνω από τα 50 δισ. δολάρια οι τριμηνιαίες πωλήσεις για πρώτη φορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Πάνω από τα 50 δισ. δολάρια οι τριμηνιαίες πωλήσεις για πρώτη φορά
H Microsoft ανακοίνωσε κέρδη 18,8 δισ. δολαρίων ή 2,48 δολάρια ανά μετοχή, από 2,03 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 50 δισ. δολάρια για πρώτη φορά το εορταστικό τρίμηνο του 2021 αλλά και κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών εμφάνισε η Microsoft, με την ανάπτυξη, ωστόσο, της πλατφόρμας Azure να μετριάζεται.

Ειδικότερα, για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη 18,8 δισ. δολαρίων ή 2,48 δολάρια ανά μετοχή, από 2,03 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα ανήλθαν στα 51,73 δισ. δολάρια από 43,08 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 2,32 δολαρίων ανά μετοχή και πωλήσεις 50,71 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη FactSet.

Τα κέρδη της Microsoft ήρθαν λίγο παραπάνω από μια εβδομάδα αφότου ο κολοσσός λογισμικού ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη τεχνολογική εξαγορά όλων των εποχών της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard, σε ένα deal αξίας 69 δισ. δολαρίων.

Ενώ η Microsoft είναι κυρίως γνωστή στους καταναλωτές για τα Windows και το Xbox, τα τελευταία χρόνια οι επενδυτές εστιάζουν περισσότερο στις δραστηριότητες cloud της εταιρείας. Η Microsoft παρουσίασε κέρδη ρεκόρ ύψους 18,33 δισ. δολαρίων στο τμήμα «Intelligent Cloud», από 14,6 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 18,31 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι πωλήσεις της βασικής της πλατφόρμας cloud-computing, Azure, αυξήθηκαν κατά 46%., τερματίζοντας ένα σερί τεσσάρων τριμήνων στο 50% ή πάνω από αυτό. Σημειώνεται πως η εταιρεία δεν ανακοινώσει τα κέρδη της συγκεκριμένης μονάδας σε δολάρια.

Τα έσοδα από το τμήμα «More Personal Computing», που περιλαμβάνει τα Windows, ανήλθαν στα 17,47 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 15,5%, ενώ οι πωλήσεις αδειών χρήσης Windows ενισχύθηκαν κατά 25% το τέταρτο τρίμηνο.

Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων και τη λήξη της συνεδρίασης της Wall οι μετοχές βρέθηκαν να υποχωρούν πάνω από 5%, ενώ έκλεισαν με πτώση 2,7% την Τρίτη. Έως τώρα, το 2022 έχουν υποχωρήσει 14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider