Bloomberg: Προς ακύρωση η εξαγορά της βρετανικής Arm από την Nvidia έναντι 40 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Προς ακύρωση η εξαγορά της βρετανικής Arm από την Nvidia έναντι 40 δισ. δολαρίων
Χωρίς «λευκό καπνό» αναμένεται να ολοκληρωθεί το σίριαλ της εξαγοράς της βρετανικής εταιρείας σχεδιασμού τσιπ Arm από τον τεχνολογικό κολοσσό Nvidia.

Χωρίς «λευκό καπνό» αναμένεται να ολοκληρωθεί το «σίριαλ» της εξαγοράς της βρετανικής εταιρείας σχεδιασμού τσιπ Arm από τον τεχνολογικό κολοσσό Nvidia, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πηγές με γνώση των εξελίξεων που επικαλείται το Bloomberg, η Νvidia ενημέρωσε τους μετόχους της πως η συμφωνία εξαγοράς ύψους 40 δισ. δολαρίων δεν θα τελεσφορήσει, καθώς η SoftBank -στην οποία ανήκει σήμερα η Arm- έχει ξεκινήσει τις διεργασίες για την είσοδο της εταιρείας σχεδιασμού τσιπ στο Χρηματιστήριο.

Στον απόηχο των νεότερων εξελίξεων, ο τίτλος της Nvidia στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street υποχωρεί κατά 3%, ενώ εκπρόσωποι τόσο της SoftBank όσο και της Arm δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό των δημοσιευμάτων.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Nvidia τόνισε πως «συνεχίζουμε να πιστεύουμε όσα περιλαμβάνονται στο πλάνο που καταθέσαμε στις αρχές είναι υλοποιήσιμα», ενώ τόνισε πως «η εξαγορά της Arm θα επιταχύνει την ανάπτυξη της εταιρείας και θα ενισχύσει τόσο την καινοτομία όσο και τον ανταγωνισμό στην αγορά των ημιαγωγών».

Υπενθυμίζεται πως η εξαγορά της Arm από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό βρέθηκε στο επίκεντρο ερευνών από τις ρυθμιστικές αρχές τόσο των ΗΠΑ όσο και της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά των τσιπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μπλόκο από την κυβέρνηση Μπάιντεν στο deal 40 δισ. δολαρίων της Nvidia με τη βρετανική Arm

Βρετανία: Νέα έρευνα της Επ. Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Arm από την Nvidia

Nvidia: Η ΕΕ θα διεξάγει εκτεταμένη έρευνα για την πρόταση εξαγοράς της Arm ύψους 54 δισ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider