Nvidia: Εμπόδια στο deal των 54 δισ. δολαρίων με την Arm από την ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Εμπόδια στο deal των 54 δισ. δολαρίων με την Arm από την ΕΕ
Η ΕΕ υποστηρίζει πως οι παραχωρήσεις που έκανε η αμερικανική εταιρία δεν είναι αρκετές για να περιοριστούν οι πιθανές ζημίες στους ανταγωνιστές της, στο πλαίσιο της αντιμονοπωλιακής πολιτικής. 

Αντιμέτωπη με νέα «αντίσταση» στα σχέδια της να αγοράσει την βρετανική εταιρία κατασκευής μικροτσίπ Arm, έναντι 54 δισ. δολαρίων, βρίσκεται η Nvidia, αυτή την φορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η ΕΕ υποστηρίζει πως οι παραχωρήσεις που έκανε η αμερικανική εταιρία δεν είναι αρκετές για να περιοριστούν οι πιθανές ζημίες στους ανταγωνιστές της, στο πλαίσιο της αντιμονοπωλιακής πολιτικής.

Οι ανησυχίες έρχονται μετά την έκθεση της βρετανικής Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών, τον προηγούμενο μήνα, πως οι συναλλαγές μπορεί να είναι «ασφυκτικές» για την καινοτομία και να βλάψει τους ανταγωνιστές.

Όπως αναφέρεται, η Nvidia ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα για έγκριση της συμφωνίας, αυτή την εβδομάδα, στις Βρυξέλλες. Όμως οι ανησυχίες από την επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πάρει «εύκολα» την πολυπόθητη έγκριση. Συγκεκριμένα, οι ευρωπαίοι είναι σκεπτικοί σχετικά με τις διαβεβαιώσεις της Nvidia πως θα επιτρέπει στους ανταγωνιστές της «δίκαιη πρόσβαση» στα προϊόντα της Arm, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Καθυστερήσεις στη συμφωνία και από την Βρετανία

Ανάχωμα στη συμφωνία εξαγοράς της βρετανικής εταιρίας σχεδιασμού μικροτσίπ ARM από το αμερικανικό όμιλο της Nvidia θέτει η αρχή Ανταγωνισμού κα Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA).

Σε ανακοίνωση της, η CMA ανέφερε ε πως το deal θα μπορούσε να πλήξει τον ανταγωνισμό και να εξασθενήσει τους ανταγωνιστές της αγοράς, προσθέτοντας πως η συμφωνία Nvidia - ARM θα μπορούσε να οδηγήσει σε «σημαντικές ανησυχίες για τον ανταγωνισμό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καθυστερήσεις στη συμφωνία 40 δισ. δολαρίων της Nvidia με τη βρετανική ARM

Παγώνει η Βρετανία τη συμφωνία της NVIDIA με την ARM; - Ταράζονται οι ισορροπίες στην κυβερνοασφάλεια

Εξαγορά μαμούθ της ARM από την Nvidia έναντι 40 δισ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider