Βρετανία: Νέα έρευνα της Επ. Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Arm από την Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Νέα έρευνα της Επ. Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Arm από την Nvidia
Την διενέργεια νέας προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την συμφωνία εξαγορά της βρετανικής εταιρείας παραγωγής τσιπ Αrm από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Nvidia συνολικού ύψους 40 δισ. δολαρίων διέταξε την Τρίτη η υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Πολιτισμού της Βρετανίας Ναντίν Ντόρις, όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC.

Την διενέργεια νέας έρευνας σχετικά με την συμφωνία εξαγορά της βρετανικής εταιρείας παραγωγής τσιπ Αrm από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Nvidia συνολικού ύψους 40 δισ. δολαρίων διέταξε την Τρίτη η υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Πολιτισμού της Βρετανίας Ναντίν Ντόρις, όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC.

Όπως έγινε γνωστό, η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ στο επίκεντρό της θα βρεθούν οι ανησυχίες της βρετανικής πλευράς σχετικά με ενδεχόμενες παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας αλλά και θέματα εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με το CNBC, η διεξαγωγή της νέας έρευνας από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου οφείλεται στο γεγονός πως η προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή την συμφωνία εξαγοράς της μεγαλύτερης βρετανικής εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών δημιούργησε νέα ερωτηματικά και αμφιβολίες σχετικά με την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, ενώ το τελικό πόρισμα αναμένεται μέσα στους επόμενους πέντε μήνες.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία εξαγοράς ύψους 40 δισ. δολαρίων βρίσκεται υπό ενδελεχή έλεγχο τρων ρυθμιστικών αρχών της Βρετανίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ όπως είχαν ανακοινώσει οι δύο εταιρείες, η εξαγορά δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τον Μάρτιο του 2022.

Εκπρόσωπος της Nvidia, σχολιάζοντας τη νέα έρευνα εκ μέρους της βρετανικής πλευράς ανέφερε πως «σχεδιάζουμε να απαντήσουμε στα αρχικά συμπεράσματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφορικά με την επίδραση της συμφωνίας στον ανταγωνισμό και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις βρετανικές αρχές για να άρουμε κάθε αμφιβολία τους».

«Η νέα έρευνα θα μας επιτρέψει να παρουσιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο η εξαγορά θα επιταχύνει την ανάπτυξη της Arm και θα δώσει ώθηση στον ανταγωνισμό και την καινοτομία, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο», κατέληξε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία στις ΗΠΑ η Nvidia - Ξεπέρασε την Berkshire Hathaway του Μπάφετ

Nvidia: Η ΕΕ θα διεξάγει εκτεταμένη έρευνα για την πρόταση εξαγοράς της Arm ύψους 54 δισ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider