Κοινοπραξία της KKR εξαγοράζει την εταιρεία ποδηλάτων Accell

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοινοπραξία της KKR εξαγοράζει την εταιρεία ποδηλάτων Accell
Οι μέτοχοι της ολλανδικής Accell θα λάβουν το ποσό των 58 ευρώ για κάθε μετοχή τους.

Σε εξαγορά της εταιρείας ποδηλάτων Accell Group NV, έναντι 1,56 δισ. ευρώ, προχωρά η Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR).

Υπό τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της ολλανδικής Accell θα λάβουν το ποσό των 58 ευρώ για κάθε μετοχή τους, με 26% premium στο κλείσιμο της τιμής της μετοχής την Παρασκευή και 42% στη μέση τιμή των τελευταίων τριών μηνών.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος, Ton Anbeek και ο οικονομικός διευθυντής, Ruben Baldew, θα συνεχίσουν να ηγούνται του ομίλου.

«Η κοινοπραξία έχει δεσμευτεί να αναπτύξει περαιτέρω την Ολλανδία ως παγκόσμια πρωτεύουσα της ποδηλασίας αξιοποιώντας την ηγετική θέση της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών ποδηλάτων και συνεχίζοντας να αναπτύσσει τα ισχυρά εμπορικά σήματα», δήλωσε ο Daan Knottenbelt της KKR.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Accell, Ρομπ τερ Χάαρ, δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο υποστηρίζει ομόφωνα τη συμφωνία ως προσφορά «επιτακτικής και άμεσης αξίας για τους μετόχους» και θα βοηθήσει την εταιρεία επίσης στρατηγικά. Επιπλέον, οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της Accell, Teslin και Hoogh Blarick, δήλωσαν ότι θα υποστήριζαν τη συναλλαγή, με 10,8% και 7,5% των μετοχών, αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως η βιομηχανία ποδηλάτων ήταν από τους νικητές της πανδημίας του κορονοϊού, με την Accell να παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων 17% στα 1,3 δισ. ευρώ το 2020 και ισχυρή ανάπτυξη στις πωλήσεις ηλεκτρονικών ποδηλάτων ως εναλλακτική λύση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα τελευταία χρόνια ήταν ταραχώδη για την Accell, η οποία απέρριψε προσφορά εξαγοράς από την Pon Holdings το 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider