ΕΥΔΑΠ: Κατακύρωσε επισήμως σε ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ το project της Ψυττάλειας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΥΔΑΠ: Κατακύρωσε επισήμως σε ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ το project της Ψυττάλειας
Την επίσημη κατακύρωση της σύμβασης για το ΚΕΛ Ψυττάλειας στη κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ, που είχε ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.

Την κατακύρωση, και επισήμως, της σύμβασης για το ΚΕΛ Ψυττάλειας στη κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ, που είχε ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος στις αρχές Δεκεμβρίου, αποφάσισε σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, που συνεδρίασε χτες Παρασκευή 14/01/2022, ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού (04/01) και κατακύρωσε τον ανοιχτό, δημόσιο, ηλεκτρονικό διαγωνισμό με αντικείμενο τη «Λειτουργία και Συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας» στον προσωρινό ανάδοχο, ήτοι το σχήμα ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ – ΕΡΓΟΤΕΜ, με συνολικό τίμημα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων παράτασης, ύψους 168,657 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, που αντιστοιχεί σε έκπτωση 35,5%.

Η διάρκεια της σύμβασης για το ΚΕΛ Ψυττάλειας ανέρχεται σε 60 μήνες (5ετής, κόστος 138,9 εκατ. ευρώ) για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης, με δικαίωμα παράτασης μέχρι 12 μηνών (ποσό 23,44 εκατ. ευρώ).

Επίσης, προβλέπει για 24 μήνες την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς και διάθεσης ξηραμένης ιλύος ως απόβλητο (2,1 εκατ. ευρώ), με δικαίωμα παράτασης μέχρι 48 μήνες (4,19 εκατ. ευρώ).

Επί της ουσίας ολοένα και γίνεται πιο ξεκάθαρος ο ορίζοντας για την υπογραφή της σύμβασης, επιβεβαιώνοντας έτσι και επισήμως όσα έχει αποκαλύψει το insider για το μεγάλο αυτό project. Όπως έχει αναδείξει το insider.gr, οι προσφυγές από τον ανταγωνισμό τελικά αποσύρθηκαν οπότε έμεναν απλά οι επικυρώσεις του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ αλλά και οι εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε αμέσως μετά να υπογραφεί η σύμβαση.

Αναφορικά με το project της Ψυττάλειας, σε πρόσφατη συνάντηση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο κ. Σαχίνης ανέφερε ότι θα υπογραφεί η σύμβαση τον προσεχή Φεβρουάριο (εάν δεν προκύψει κάποια νέα νομική ενέργεια από τον ανταγωνισμό) ώστε μετά να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο (δεν χρειάζεται να πάει στη Βουλή).

Στόχος είναι όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη, καθώς στα τέλη Μαρτίου εκπνέει η υφιστάμενη σύμβαση (μέσω παράτασης) με τον ανάδοχο που είναι η ίδια η κοινοπραξία που θα αναλάβει την συντήρηση και λειτουργία του ΚΕΛ της Ψυττάλειας για τα επόμενα 5 χρόνια.

Στο διαγωνισμό για την Ψυττάλεια αρχικά συμμετείχαν και οι κοινοπραξίες Intrakat - Suez International - ΤΕΡΝΑ και Μυτιληναίος - Κωνσταντινίδης, οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαγωνιστική διαδικασία, επανήλθαν μέσω των επιτροπών της ΕΥΔΑΠ αλλά τελικά η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - ΑΒΑΞ προσέφυγε στο ΣτΕ όπου και δικαιώθηκε. Με αποτέλεσμα να μείνει μόνη της στη διαδικασία καθώς τέθηκε εκτός ο ανταγωνισμός, αν και αρχικά στην ΕΥΔΑΠ ήθελαν να δώσουν το παρών (άνοιγμα προσφορών) όλοι οι συμμετέχοντες ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ψυττάλεια: Ανοίγει η οικονομική προσφορά των ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ

Η θέση των μηχανικών της ΕΥΔΑΠ για την Ψυττάλεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider