Πότε και πώς θα δοθούν οι επιδοτήσεις για τις πληττόμενες από την «Όμικρον» επιχειρήσεις

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πότε και πώς θα δοθούν οι επιδοτήσεις για τις πληττόμενες από την «Όμικρον» επιχειρήσεις
Σπριντ του υπουργείου Ανάπτυξης για να ενεργοποιηθεί η υποβολή των αιτήσεων για την ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων. Στο www.ependyseis.gr οι αιτήσεις. 

Τελευταία Ενημέρωση 14:00

Το «πράσινο φως» από την Κομισιόν περιμένει η κυβέρνηση ώστε να ανοίξει το ταχύτερο δυνατό η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των πληττόμενων από την «Όμικρον» επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, τρέχουν ήδη τις διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η υποβολή των αιτήσεων.

Οι αιτήσεις για τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεων αναμένεται να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) http://www.ependyseis.gr/mis. Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης επισημαίνουν πως η πλατφόρμα είναι ήδη έτοιμη και, μετά την έγκριση από την αρμόδια διεύθυνση της Κομισιόν, το πρόγραμμα θα τρέξει μέσα στο Φεβρουάριο.

Προϋποθέσεις και ύψος ενίσχυσης

Η δράση ονομάζεται «ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων επιλεγμένων κλάδων που πλήττονται σημαντικά» από την Πανδημία και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Για να έχει τη δυνατότητα μια επιχείρηση να συμμετάσχει στο εν λόγω πρόγραμμα επιδότησης, θα πρέπει να επιβεβαιώσει πως κατέγραψε μείωση του τζίρου της σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% μεταξύ της χρονικής περιόδου 2019 και 2020.

Το ύψος ενίσχυσης θα διαμορφώνεται στο 8% επί του τζίρου της επιχείρησης για το 2019. Το ανώτατο όριο της ενίσχυσης ορίζεται στα 400.000 ευρώ.

Το κόστος του μέτρου εκτιμάται σε 42 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ και πιο συγκεκριμένα, από τον άξονα του «Ανταγωνιστικότητα» που καλύπτει δαπάνες για την πανδημία (REACT EU).

Το πρόγραμμα το ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της νέας δέσμης μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού τον μήνα Ιανουάριο.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους κλάδους:

- Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων

- Οργάνωση εκδηλώσεων

- Υπηρεσίες τροφοδοσίας εκδηλώσεων (catering)

- Σχολές χορού

- Νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider