Επιχειρήσεις | Διεθνή
13-01-2022 | 18:31

Microsoft: Επενδύσεις 50 εκατ. δολαρίων για παραγωγή καυσίμων αεροσκαφών από αιθανόλη

Newsroom
Μοιράσου το
Microsoft
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην επένδυση του ποσού των 50 εκατ. δολαρίων σε εγκατάσταση που διατηρεί η εταιρεία LanzaJet στην Πολιτεία της Τζόρτζια προχωράει η Microsoft, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί η παραγωγή καυσίμων αεροσκαφών από αιθανόλη, σύμφωνα με ανακοίνωση της LanzaJet.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η επένδυση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την παραγωγή καυσίμων αεροσκαφών με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα, ιδιαίτερα από την στιγμή που τα ανανεώσιμα αεροπορικά καύσιμα αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 0,1% της τρέχουσας παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων αεροσκαφών το 2019.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως η LanzaJet έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της στο Freedom Pines Biorefinery της, ενώ σχεδιάζει την παραγωγή ως και 10 εκατ. γαλονιών «πράσινων» καυσίμων για αεροσκάφη ως το 2023.

Σύμφωνα με το Reuters, παρόμοιες επενδύσεις στην LanzaJet με στόχο την παραγωγή βιώσιμων καυσίμων σχεδιάζουν και άλλοι κολοσσοί του ενεργειακού κλάδου και του του κλάδου των αερομεταφορών, όπως οι British Airways, Shell και Suncor Energy Inc.

Τέλος, σημειώνεται πως το 2020, η Microsoft δημιούργησε το Climate Innovation Fund με στόχο την επένδυση 1 δισ. δολαρίων σε βάθος τετραετίας ώστε να επιταχυνθούν οι τεχνολογίες που απαιτούν την χρήση μηδενικών ποσοτήτων άνθρακα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Αλλαγές στον τρόπο των προσλήψεων μετά από καταγγελίες για διακρίσεις σε βάρος μειονοτήτων

Microsoft: Χάνει ταλέντα από την Meta στη μάχη για να χτιστεί το metaverse

MUST READ

«Μεταγραφή» στην Microsoft για τον «γκουρού» της Apple στον σχεδιασμό τσιπ