AstraZeneca: Αυξημένη ανοσοποιητική προστασία από την 3η δόση του εμβολίου για την Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AstraZeneca: Αυξημένη ανοσοποιητική προστασία από την 3η δόση του εμβολίου για την Όμικρον
Τι δείχνουν οι τελευταίες κλινικές δοκιμές της φαρμακευτικής εταιρείας για το Vaxzevria.

Θετικά μηνύματα για την ανοσοποιητική θωράκιση του οργανισμού έναντι στις μεταλλάξεις του κορονοϊού δείχνουν οι κλινικές δοκιμές για την τρίτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για την τρίτη δόση του Vaxzevria (εμπορική ονομασία του εμβολίου) έδειξαν πως τα άτομα που έχουν κάνει τις πρώτες δύο δόσεις με το ίδιο εμβόλιο ή με εμβόλια τεχνολογίας mRNA, αποκτούν ενισχυμένη ανοσία απέναντι στις μεταλλάξεις Βήτα, Δέλτα, Άλφα και Γάμα του κορονοϊού. Ξεχωριστή μελέτη έδειξε το ίδιο και απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με την AstraZeneca.

Ο Μενέλαος Πάγκαλος, αντιπρόεδρος ανάπτυξης της εταιρείας, ανέφερε σε δήλωση του πως «δεδομένης της έκτακτης ανάγκης που θέτει η πανδημία και της ισχυρής ανασοποιητικής δράσης που προσφέρει το Vaxzevria απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε αιτήματα για χρήση του εμβολίου ως τρίτη ενισχυτική δόση στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές ανά τον κόσμο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη: Οι 3 δόσεις με AstraZeneca είναι αποτελεσματικές έναντι της παραλλαγής Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider