Ινδία: Επαναλειτουργεί μετά από 3 εβδομάδες το βασικό εργοστάσιο της Foxconn, προμηθεύτριας της Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Επαναλειτουργεί μετά από 3 εβδομάδες το βασικό εργοστάσιο της Foxconn, προμηθεύτριας της Apple
Την επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο που διατηρεί στην πόλη Sriperumbudur στην επαρχία Ταμίλ Ναντού στη νότια Ινδία ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Foxconn, βασικής προμηθεύτριας iPhone της αμερικανικής Apple.

Την επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο που διατηρεί στην πόλη Sriperumbudur στην επαρχία Ταμίλ Ναντού στη νότια Ινδία ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Foxconn, βασικής προμηθεύτριας iPhone της αμερικανικής Apple.

Σημειώνεται πως το εργοστάσιο είχε «κατεβάσει ρολά» από τις 18 Δεκεμβρίου, όταν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να απεργήσουν διαμαρτυρόμενοι για τις υγειονομικές συνθήκες στην μονάδα παραγωγής.

Σύμφωνα με τι Reuters, το εργοστάσιο επαναλειτουργεί πλέον με μία μόνο βάρδια -από τις τρεις υπό κανονικές συνθήκες-, περίπου 180 εργαζομένων, ενώ ο εκπρόσωπος της Foxconn ανέφερε πως θα χρειαστούν πάνω από δύο μήνες ώστε η μονάδα παραγωγής να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία.

Συνολικά, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολούνται περισσότεροι από 17.000 εργαζόμενοι, ενώ εκατοντάδες εξ αυτών παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, πυροδοτώντας την αντίδραση των συναδέλφων τους.

Από την πλευρά της η Apple αρνήθηκε να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου, ενώ πηγές της εταιρείας ανέφεραν ότι ανεξάρτητοι ελεγκτές θα συνεχίσουν να αξιολογούν τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στους χώρους της μονάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Apple ξεπέρασε σε αξία τα 3 τρισ. δολάρια και ο Μπάφετ κέρδισε 120 δισ. σε 5 χρόνια

Ινδία: Οι αγρότες τερματίζουν τις κινητοποιήσεις που διήρκησαν περισσότερο από έναν χρόνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider