Οι New York Times εξαγοράζουν το Athletic, έναντι 550 εκατ. δολαρίων σε μετρητά 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι New York Times εξαγοράζουν το Athletic, έναντι 550 εκατ. δολαρίων σε μετρητά 
Η συμφωνία φέρνει τους Times, οι οποίοι έχουν πάνω από 8 εκατομμύρια συνδρομές, πιο κοντά στο στόχο για 10 εκατομμύρια συνδρομές έως το 2025.

Σε συμφωνία εξαγοράς του αθλητικού ειδησεογραφικού ιστότοπου The Athletic, με 1,2 εκατομμύρια συνδρομές, κατέληξαν οι New York Times, σε μια συμφωνία αξίας 550 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μετρητά.

Η συμφωνία φέρνει τους Times, οι οποίοι έχουν πάνω από 8 εκατομμύρια συνδρομές, πιο κοντά στο στόχο για 10 εκατομμύρια συνδρομές έως το 2025, ενώ προσφέρει στο κοινό μια πιο βαθιά κάλυψη των περισσότερων από 200 επαγγελματικών ομάδων στη Βόρεια Αμερική, τη Βρετανία και την Ευρώπη που παρακολουθούν οι δημοσιογράφοι του The Athletic.

Η Meredith Kopit Levien, διευθύνουσα σύμβουλος των Times, χαρακτήρισε το Athletic «μια εξαιρετική προσθήκη».

«Επιδιώκουμε πλέον έναν στόχο ουσιαστικά μεγαλύτερο από τα 10 εκατ. συνδρομές και πιστεύουμε ότι το The Athletic θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε την αγορά συνδρομητών μας», είπε η Levien σε αναλυτές, τονίζοντας πως υπάρχει «σχετικά μέτρια» επικάλυψη στους συνδρομητές των δύο εταιρειών.

Το Athletic θα λειτουργεί χωριστά από το newsroom των Times και το αθλητικό του τμήμα και εκδότης θα είναι ο David Perpich.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider