Σε αναστολή οι μετοχές της Evergrande, εν αναμονή δημοσίευσης εσωτερικών πληροφοριών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναστολή οι μετοχές της Evergrande, εν αναμονή δημοσίευσης εσωτερικών πληροφοριών
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα δημοσιεύσει «εσωτερικές πληροφορίες», χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, σύμφωνα με το Reuters. 

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evergrande τη Δευτέρα στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα δημοσιεύσει «εσωτερικές πληροφορίες», χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Η Evergrande, η πιο υπερχρεωμένη κατασκευαστική εταιρεία στον κόσμο, αγωνίζεται να αποπληρώσει περισσότερα από 300 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 20 δισ. δολαρίων σε ομόλογα που τοποθετήθηκαν σε cross-default από τους οίκους αξιολόγησης τον περασμένο μήνα.

Η εταιρεία ακινήτων έχασε πληρωμές κουπονιών αξίας 255 εκατ. δολαρίων που έληγαν την περασμένη Τρίτη, ενώ έχει δημιουργήσει μια επιτροπή διαχείρισης κινδύνου, σημειώνοντας πως θα συνεργαστεί ενεργά με τους πιστωτές της.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το Σαββατοκύριακο ότι δημοτική αρχή στο κινεζικό θέρετρο Χαϊνάν διέταξε στις 30 Δεκεμβρίου την Evergrande να κατεδαφίσει 39 κτίρια κατοικιών εντός 10 ημερών, λόγω παράνομης κατασκευής. Τα κτίρια εκτείνονται σε 435.000 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, που επικαλούνταν επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, η Evergrande δεν σχολίασε.

Την περασμένη εβδομάδα, η κατασκευαστική ανακοίνωσε ότι το 91,7% των έργων της έχουν επανεκκινήσει μετά από τρεις μήνες.

Οι μετοχές της Evergrande υποχώρησαν 89% το 2021. Σήμερα, η μετοχή της θυγατρικής China Evergrande New Energy ενισχύθηκε 14%, ενώ η μονάδα διαχείρισης ακινήτων Evergrande Services επίσης σημείωσε άνοδο 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider