Επιχειρήσεις | Διεθνή
31-12-2021 | 08:56

Ακόμη μία προβληματική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα

Newsroom
Μοιράσου το
Ακόμη μία προβληματική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μια κρατική εταιρεία της Κίνας θα αποκτήσει μερίδιο άνω του 25% σε μια δοκιμαζόμενη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, σε μία ακόμη προσπάθεια του Πεκίνου να βοηθήσει τις εγχώριες επιχειρήσεις real estate που αντιμετωπίζουν ζητήματα ρευστότητας περιορίζοντας τον κίνδυνο να αθετήσουν τις πληρωμές τους.

Η China South City Holdings θα αντλήσει 1,91 δισ. γουάν (299,71 εκατ. δολάρια) με placement μετοχών στην Shenzhen SEZ Construction and Development Group ή SZCDG.

Μετά την ολοκλήρωση η SZCDG θα κατέχει μερίδιο 29,28% στην China South City.

Τα χρέη διογκώνονται στον τομέα ακινήτων της Κίνας με τις επιχειρήσεις να πιέζονται εξαιτίας της πτώσης των των πωλήσεων κατοικιών, τους περιορισμούς της κυβέρνησης στον δανεισμό αλλά και του selloff της αγοράς ομολόγων που σχεδόν έκλεισε τις πόρτες της αγοράς για νέα deals.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο κινεζικός κολοσσός Evergrande Group ζήτησε βοήθεια από την τοπική κυβέρνηση της Guangdong, λόγω προβλημάτων ρευστότητας. Η εταιρεία, που αυτή τη στιγμή είναι ο πιο υπερχρεωμένος developer στον κόσμος με χρέος περίπου 300 δισ. δολαρίων, σύστησε μια επιτροπή διαχείρισης χρέους που περιλαμβάνει εκπροσώπους από πολλούς κρατικούς οργανισμούς που συνεργάζονται με τους πιστωτές της Evergrande.

Η China South City θα εκδώσει 3,35 δισεκατομμύρια μετοχές στα 0,57 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε discount 17,39% σε σχέση με την τελευταία τιμή διαπραγμάτευσης.

Τα έσοδα του placement θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή χρεών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.