Επιχειρήσεις | Ελλάδα
23-12-2021 | 20:15

Όμιλος Ideal: Στις 27 Δεκέμβρη ξεκινά το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών

Newsroom
Μοιράσου το
Όμιλος Ideal: Στις 27 Δεκέμβρη ξεκινά το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την πρόθεσή της για έναρξη του Προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών από τις 27 Δεκέμβρη ανακοίνωσε ο Όμιλος Ιντεάλ -υπό τη νέα επωνυμία «IDEAL HOLDINGS A.E.»- σε συνέχεια της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της στις 2 του μήνας  και της σχετικής από 23 του μήνα απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου. 

Οι αγορές των ιδίων μετοχών θα πραγματοποιούνται μέσω της ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΠΕΥ. Ο ανώτατος αριθμός μετοχών που θα αποκτηθούν δεν θα υπερβεί τις 3.108.670 (ήτοι το 10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αφαιρουμένων των ήδη κατεχόμενων 38.855 ιδίων μετοχών), με κατώτατη τιμή αγοράς 2,00 ευρώ ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς 7,00 ευρώ ανά μετοχή, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει κατ' ανώτατο είκοσι τέσσερεις (24) μήνες από την ημερομηνία απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ήτοι μέχρι την 01.12.2023.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με την ακύρωση των μετοχών που θα αγοραστούν κατά τη διάρκειά του ή/και η διανομή των μετοχών που θα αγοραστούν στο προσωπικό της Εταιρείας ή/και στο προσωπικό εταιρειών συνδεδεμένων με αυτή.

Οι αγορές των ιδίων μετοχών θα πραγματοποιούνται στο βαθμό που θα κρίνονται συμφέρουσες για την Εταιρεία και τη διαθέσιμη ρευστότητα της Εταιρείας όπως και οι εκάστοτε συνθήκες της αγοράς θα το επιτρέπουν.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.