Επιχειρήσεις | Τράπεζες
20-12-2021 | 17:55

Eurobank: Έκλεισε το project «Mexico»

Newsroom
Μοιράσου το
Eurobank: Έκλεισε το project «Mexico»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής Mexico ανακοίνωσε την Δευτέρα η Eurobank, με την συμφωνία να προβλέπει την πώληση του 95% των ομολογιών ενδιάμεσης σειράς κατάταξης και του 95% των ομολογιών χαμηλής σειράς κατάταξης που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της τιτλοποίησης ενός μεικτού χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων (NPE) ονομαστικής αξίας ύψους 5,2 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Eurobank

Σε συνέχεια της από 11ης Οκτωβρίου 2021 σχετικής ανακοίνωσης, η Eurobank Holdings («Eurobank»), ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της πλήρωσης όλων των προϋποθέσεων και λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων, ολοκλήρωσε:

(α) την πώληση του 95% των ομολογιών ενδιάμεσης σειράς κατάταξης (mezzanine notes) και 95% των ομολογιών χαμηλής σειράς κατάταξης (junior notes) που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της τιτλοποίησης ενός μεικτού χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων (NPE) ονομαστικής αξίας ύψους €5,2 δισ. (€3,2 δισ. λογιστική αξία) (“ η Τιτλοποίηση Mexico”) και,

(β) τη σύμβαση διαχείρισης του χαρτοφυλακίου αυτού στην doValue Group. 

H συναλλαγή δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στα συνολικά εποπτικά κεφάλαια της Eurobank και λόγω της ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ο δείκτης NPE της Eurobank αναμένεται να διαμορφωθεί στο 7,3% στο τέλος του έτους.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για τη Eurobank: Alantra Corporate Portfolio Advisors International Limited.

Νομικοί Σύμβουλοι για τη Eurobank: Allen & Overy LLP και Δικηγορική Εταιρεία Καρατζά και Συνεργάτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Υπεγράφη η συμφωνία με την doValue για τη συναλλαγή Mexico