Pfizer - BioNTech: Επιπλέον 200 εκατ. δόσεις εμβολίων στην ΕΕ για το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer - BioNTech: Επιπλέον 200 εκατ. δόσεις εμβολίων στην ΕΕ για το 2022
Pfizer BioNTech vaccines
Σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές για την προμήθεια επιπλέον 200 εκατ. δόσεων του εμβολίου που δημιούργησαν κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα κράτη μέλη της ΕΕ για το 2022 κατέληξαν η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και η γερμανική BioNTech.

Σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές για την προμήθεια επιπλέον 200 εκατ. δόσεων του εμβολίου που δημιούργησαν κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα κράτη μέλη της ΕΕ για το 2022 κατέληξαν η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και η γερμανική BioNTech.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των δύο εταιρειών, οι 200 εκατ. δόσεις θα προστεθούν στις 450 εκατ. δόσεις που θα παραδοθούν στις χώρες του μπλοκ, όπως προβλέπουν οι προηγούμενες σχετικές συμφωνίες.

Σύμφωνα με το Reuters, η νέα παραγγελία της ευρωπαϊκής πλευράς θα καλύπτει και τα πιθανά εμβόλια που θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, σε περίπτωση που κριθεί πως ένα εμβόλιο που στοχεύει την παραλλαγή είναι απαραίτητο και στη συνέχεια λάβει επίσημη άδεια χρήσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider