Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις Envolve Award Greece 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις Envolve Award Greece 2022
Tο Envolve προσκαλεί επιχειρηματίες και ομάδες να υποβάλουν την επιχειρηματική τους πρόταση. Οι νικήτριες εταιρείες κερδίζουν υποστήριξη 360 μοιρών, μέσω της άτοκης χρηματοδότησης, καθοδήγησης και υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης από το ευρύ δίκτυο συνεργατών του Envolve.

Την έναρξη του διαγωνισμού Envolve Award Greece 2022 ανακοίνωσε το Envolve Entrepreneurship (https://greece.envolveglobal.org/el), που συμπληρώνει δέκα χρόνια στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, το Envolve προσκαλεί επιχειρηματίες και ομάδες να υποβάλουν την επιχειρηματική τους πρόταση. Οι νικήτριες εταιρείες κερδίζουν υποστήριξη 360 μοιρών, μέσω της άτοκης χρηματοδότησης, καθοδήγησης και υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης από το ευρύ δίκτυο συνεργατών του Envolve. Κάθε start-up ή καινοτόμα επιχείρηση αρχικού σταδίου στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριοποίησης, μπορεί να καταθέσει την αίτηση συμμετοχής της στο διαγωνισμό ηλεκτρονικά, μέσω της ασφαλούς πλατφόρμας αιτήσεων του Envolve. Η πλατφόρμα των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή έως την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια συμμετοχής και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού στη σελίδα του Envolve.

Σχολιάζοντας την έναρξη του Envolve Award Greece, ο Jimmy Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, δήλωσε: «Είναι μεγάλη συγκίνηση για εμάς που κλείνουμε 10 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Μια απόδειξη ότι η φλόγα στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο καίει ακόμη. Το 2012, ξεκινήσαμε το Envolve Award με αποστολή μας τη στήριξη φιλόδοξων επιχειρηματιών σε μια περίοδο που το είχαν περισσότερο ανάγκη. 10 χρόνια μετά, έχουμε αγκαλιάσει χιλιάδες ιδέες, στεκόμενοι δίπλα στους νικητές και φιναλίστ μας, στην εξέλιξή τους και στις δυσκολίες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι».

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, δήλωσε: «Οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα δεν το βάζουν κάτω. Στη διάρκεια 10 χρόνων, το Envolve Award Greece έχει εξετάσει ιδέες που έχουν λάμψει πέραν από κάθε κρίση ή πανδημία. Η εργατικότητα και το πείσμα που χαρακτηρίζει τους νικητές και τους φιναλίστ μας, δίνει στο Envolve το κίνητρο να συνεχίζει να στηρίζει το ελληνικό start-up οικοσύστημα και τη νέα γενιά επιχειρηματιών. Η καινοτομία ζητά τη διαφορετικότητα. Αναμένουμε για μια ακόμη χρονιά ιδέες δημιουργικές, που θα αλλάξουν τους κανόνες και θα καινοτομήσουν.»

Από την ίδρυσή του, το 2012, από το Libra Group, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), το Envolve Award Greece έχει λάβει αιτήσεις από περισσότερες από 8.000 ομάδες και έχει βραβεύσει 34 νικητές. Αυτές οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε 19 κλάδους της οικονομίας, έχουν δημιουργήσει πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας, έχουν προσελκύσει επενδύσεις άνω των 260 εκατ. ευρώ και η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 850 εκατ. ευρώ.

Μέσω της στενής συνεργασίας με εκπαιδευτικά και δημόσια ιδρύματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, το Envolve είναι ενεργός σύμβουλος για την καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, στηρίζοντας φορείς όπως το Elevate Greece και προχωρώντας σε ενέργειες όπως το Skillup Forum σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, το Evolved-5G, το University Startup World Cup και άλλα.

Ο προηγούμενος κύκλος του Envolve Award Greece ανέδειξε τρείς νικήτριες εταιρείες, την Carge, τη Momcycle, και την obko, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους της τεχνολογίας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (FinTech), και του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce). Οι νικητές αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που μεταδόθηκε ζωντανά σε χιλιάδες θεατές ανά τον κόσμο, η οποία φιλοξένησε εκπροσώπους από την Ελληνική Κυβέρνηση και το επιχειρείν.

Το πρόγραμμα βράβευσης Envolve Award Greece υποστηρίζεται από δεκάδες οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ. Υποστηρικτές του βραβείου στην Ελλάδα είναι οργανισμοί όπως η Amazon Web Services, η Antidote, η Atraktos, η Atradius, η Ensemble, το Epixeiro.gr, το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ., η Intracom Telecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, η Jalouise PTY LTD, η LANCOM, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η People for Business, η 1Business World, η Performance Coaching, η Prisma Consulting, η Reed Smith, η SAP Hellas, η V+O Communication, η Veltio και η White Room.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider