Επιχειρήσεις | Ελλάδα
14-12-2021 | 12:56

Edison: Ανεβάζει την τιμή - στόχο για τη Mytilineos στα 24 ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
Edison: Ανεβάζει την τιμή - στόχο για τη Mytilineos στα 24 ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κατακόρυφα ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Mytilineos η Edison και πιο συγκεκριμένα στα 24 ευρώ (upside να βρίσκεται κοντά στο 55%) , έναντι τρέχουσας τιμής στα 15,17 ευρώ.

Η Edison στέκεται στο ότι έχουν διασφαλιστεί ισχυρά cash flows τα επόμενα έτη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το επενδυτικό σχέδιο στην κατεύθυνση της Ενεργειακής Μετάβασης, η οποία στη συνέχεια αναμένεται να επιφέρει μεγάλη ανάπτυξη μεγεθών.

Πέραν της πρόβλεψης για την αναμενόμενη σημαντική αύξηση της κερδοφορίας το τελευταίο τετράμηνο του 2021 και τον διπλασιασμό της το 2022, σε σχέση με το 2020, ο αναλυτής εστιάζει στην περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας της Mytilineos, την επόμενη δεκαετία, με άξονα την «Πράσινη Ανάπτυξη».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Mytilineos, λόγω της ισχυρής οικονομικής της θέσης, στοχεύει στη μεγαλύτερη μείωση εκπομπών ρύπων από οποιονδήποτε άλλο παραγωγό αλουμινίου παγκοσμίως. Αυτή η μείωση εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί τόσο μέσω της αύξησης του ανακυκλωμένου αλουμινίου, αλλά κυρίως από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, προερχόμενη από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για την παραγωγή του αλουμινίου.

Επομένως, η Edison σημειώνει πως ολόκληρη η παραγωγή αλουμινίου της Mytilineos, από το 2025, θα πληροί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στη λίστα των επιλεγμένων εκείνων εταιρειών οι οποίες, για την S&P Global Platts (Standard and Poor’s), θεωρούνται ως εταιρείες «χαμηλών εκπομπών άνθρακα» και άρα θα μπορέσουν να καρπωθούν αρκετά υψηλότερες τιμές αλουμινίου.

Τέλος, ο αναλυτής τονίζει ότι η χρηματοδοτική επάρκεια της ελληνικής εταιρείας, λόγω των ενισχυμένων λειτουργικών ταμειακών ροών των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες γραμμές δανεισμού, δίνουν τη δυνατότητα και την ευελιξία στη Mytilineos να μπορεί να ελέγχει το ρυθμό υλοποίησης των επενδυτικών της σχεδίων, με την προτεραιότητα αυτή την περίοδο να βρίσκεται στο κομμάτι των ταχέως αναπτυσσόμενων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ενισχυτικά σε αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει το γεγονός ότι η εταιρεία διατηρεί το πλεονέκτημα ανά πάσα στιγμή, να αξιοποιήσει τα έργα ΑΠΕ στο χαρτοφυλάκιο του Τομέα RSD και τα κεφάλαια από αυτές τις πωλήσεις να επανεπενδυθούν στο portfolio ΑΠΕ της εταιρείας.

Ως εκ τούτου, η ανάλυση της καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, η «Πράσινη Μετάβαση» της Mytilineos είναι πλήρως χρηματοδοτημένη και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.