Επιχειρήσεις | Διεθνή
11-12-2021 | 11:55

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Azek προβλέπει ότι θα πέσει το κόστος των πρώτων υλών και θα ανέβει το κέρδος

Newsroom
Μοιράσου το
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Azek προβλέπει ότι θα πέσει το κόστος των πρώτων υλών και θα ανέβει το κέρδος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Azek αναμένει ότι το κόστος των πρώτων υλών θα «πέσει ξανά», συμβάλλοντας στην αύξηση των κερδών

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Azek, Τζέσε Σίνγκ, δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία πιστεύει ότι θα μπορέσει να ενισχύσει την κερδοφορία της στο μέλλον, λόγω της αύξησης της παραγωγικότητας και της μείωσης του κόστους των πρώτων υλών.

«Εμείς, όπως και πολλές εταιρείες, έχουμε βιώσει αρκετά σημαντικά προβλήματα με τον πληθωρισμό», είπε ο Σινγκ σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Καθώς βγαίνουμε από το οικονομικό μας δεύτερο τρίμηνο, νομίζω ότι θα αρχίσετε να βλέπετε ξανά επέκταση του ποσοστού κέρδους».

Στο δημοσιονομικό τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Azek ανέφερε μεικτό ποσοστό κέρδους 32,4%, από 34,2% την περσινή περίοδο. Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο ο κολοσσός κατασκευαστής δομικών υλικών εξωτερικού χώρου, σημείωσε ετήσια πτώση του μεικτού ποσοστού κέρδους. Υποχώρησε 100 μονάδες βάσης στο 32,6% στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους.

Ωστόσο, ο Σινγκ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η τάση αυτή θα αντιστραφεί για τη μητρική εταιρεία TimberTech, η οποία κατέγραψε καθαρές πωλήσεις - ρεκόρ ύψους 346,1 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο.

"Πιστεύω ότι το κλειδί σε αυτό βρίσκεται μεταξύ της τιμολόγησης και της παραγωγικότητας, έχουμε πραγματικά προετοιμαστεί καλά για το μέλλον καθώς δουλεύουμε προσεκτικά πάνω σε ορισμένες από τις πληθωριστικές μεταβλητές", δήλωσε ο Σινγκ. «Ορισμένες από αυτές τις μεταβλητές, ιδιαίτερα οι πρώτες ύλες για μια χρονική περίοδο, θα μειώσουν την τιμή τους και αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουμε την επέκταση του ποσοστού κέρδους».

Οι επενδυτές παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική εταιρεία αντιμετωπίζει το πληθωριστικό κύμα που έπληξε την οικονομία των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, ελπίζοντας να προσδιορίσουν ποιες εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να μετακυλίσουν το κόστος στους καταναλωτές χωρίς να μειώσουν τη ζήτηση για τα προϊόντα τους.

Οι μετοχές της Azek σημείωσαν άνοδο σχεδόν 2% την Παρασκευή για να κλείσουν στα 42,38 δολάρια. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 10,22% από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα και 18,9% τους τελευταίους 12 μήνες.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.