TFI Markets: Φέρνει στην Ελλάδα fintech υπηρεσίες στο F/X με μηδενικές χρεώσεις

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TFI Markets: Φέρνει στην Ελλάδα fintech υπηρεσίες στο F/X με μηδενικές χρεώσεις
Tην είσοδό της στην ελληνική αγορά, με μότο της το «think outside the bank», πραγματοποίησε το 2021 η TFI Markets. 

Tην είσοδό της στην ελληνική αγορά, με μότο της το «think outside the bank», πραγματοποίησε το 2021 η TFI Markets.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1999 αρχικά ως TFI Public Company Limited και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε TFI Markets Ltd, παρέχει εξειδικευμένες λύσεις συναλλάγματος για τους διακεκριμένους εταιρικούς πελάτες της. Η TFI Markets έχει πραγματοποιήσει άνω των 35.000 μεγάλων συναλλαγών με πολυεθνικούς ομίλους, εταιρείες ναυτιλιακές και εξαγωγικές, καθώς και συναλλαγές με ιδιώτες και μικρότερες επιχειρήσεις. Οι συναλλαγές που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία είναι αξίας 50 δις. ευρώ, σε πάνω από 20 διαθέσιμα νομίσματα και με αποστολή εμβασμάτων σε περισσότερες από 150 χώρες.

Παρουσιάζοντας την TFI Markets σε εκπροσώπους του Τύπου, ο CEO Χάρης Χαριλάου ανέφερε ότι μετά τα είκοσι χρόνια παρουσίας στην Κύπρο (Λευκωσία, Λεμεσός), η TFI Markets έρχεται στην Ελλάδα για να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και ανταγωνιστικό προϊόν στον τομέα των εμβασμάτων και πληρωμών με ταυτόχρονη μετατροπή συναλλάγματος, καθώς και σε χρηματοοικονομικά προϊόντα μείωσης του συναλλαγματικού κινδύνου.

Όπως είπε, η λειτουργία της TFI Markets βασίζεται σε δύο τρίπτυχα:

α) στη δράση της με: (από τα αρχικά της) Transparency (Διαφάνεια) – Fairness (Δικαιοσύνη) – Integrity (Ακεραιότητα) και

β) στην προσφορά στον πελάτη ανταγωνιστικών τιμών (αναφέρθηκε ότι για τις συναλλαγές άνω των 100.000 ευρώ δεν επιβάλλονται προμήθειες), ηλεκτρονικών και άμεσων συναλλαγών (όπως αναφέρθηκε, η εκτέλεση εμβασμάτων πραγματοποιείται με ημερομηνία same day και όχι spot, δηλ. δύο μέρες μετά), με ασφάλεια και αξιοπιστία.

Ο κ. Χαριλάου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην διπλή, όπως είπε, ασφάλεια, που παρέχεται στους πελάτες της TFI, καθώς η εταιρεία έχει αδειοδοτηθεί στην Κύπρο, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως επενδυτικό ίδρυμα και από την Κεντρική Τράπεζα ως ίδρυμα πληρωμών (σ.σ. για την έλευσή της στην Αθήνα η εταιρεία έλαβε άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος). Σημειώνεται ότι το 2019 η εταιρεία έλαβε άδεια παροχής μοναδικού IBAN πελάτη για συναλλαγές σε όλα τα νομίσματα.

«Τα περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας και η προηγμένη τεχνογνωσία των επαγγελματιών της TFI είναι η συνταγή επιτυχίας της εταιρείας. Λειτουργώντας με τα ίδια υψηλά πρότυπα και αρχές από την ίδρυσή της, η εταιρεία συνεχίζει να υπερέχει στις λύσεις συναλλάγματος για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Χαριλάου. Όπως τόνισε, η TFI Markets που ηγείται στην αγορά λύσεων διεθνών πληρωμών της Κύπρου, φέρνει προηγμένη τεχνογνωσία στον τομέα του fintech και αποσκοπεί στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής αγοράς, παρέχοντας ευκολία και ταχύτητα στις διεθνείς πληρωμές, χωρίς περιττές τραπεζικές χρεώσεις.

Σχετικά με την ελληνική αγορά, ο κ. Χαριλάου σημείωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να εισάγει διαρκώς νέες τεχνολογικές λύσεις, ώστε να υπάρξει θετικό αποτύπωμα και στους πελάτες αλλά και στην ελληνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα εισάγει στις αρχές του 2022 τη νέα fintech πλατφόρμα της. Στόχος για το 2022 είναι να λάβει και άδεια λειτουργίας ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (ΕΜΙ), διευρύνοντας τις δυνατότητες που της δίνει η άδεια ως ίδρυμα πληρωμών και επιτρέποντάς της να κρατάει χρήματα (κατάθεση) στους λογαριασμούς των πελατών της χωρίς όριο ποσού ή χρονικού διαστήματος.

Επεκτείνοντας την παρουσίαση της TFI Markets, ο επικεφαλής του καταστήματος της TFI Markets στην Αθήνα, Αλέξανδρος Αλεξόπουλος είπε ότι η εταιρεία φιλοδοξεί να γίνει η καλύτερη εναλλακτική λύση των εταιρικών πελατών στο Corporate Transactional Banking.
«Η TFI ξεχωρίζει για τις ανταγωνιστικές τιμές συναλλάγματος, τη διαφάνεια, τις ασφαλείς συναλλαγές, την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, την ταχύτητα και αξιοπιστία, την εξειδίκευση και την εμπιστευτικότητα», ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος.

Όπως είπε, η TFI θα εξετάσει την επέκτασή της και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η έλευσή της στην Ελλάδα – ανέφερε – έγινε για μία σειρά από λόγους όπως:

- η υψηλή αναμενόμενη ανάπτυξη στη χώρα
- η αυξανόμενη τάση των επιχειρήσεων για μείωση των εξόδων και αποτελεσματική διαχείριση μέσω υπηρεσιών fintech
- η αύξηση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας
- η επίτευξη οικονομιών κλίμακας (για την TFI)
- οι υψηλές προμήθειες των τραπεζών (δίνουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην TFI)
- το έμπειρό στελεχιακό της δυναμικό
- η σύνδεση της Ελλάδας με τη ΝΑ Ευρώπη
- η στόχευση στον ναυτιλιακό κλάδο που ηγείται παγκοσμίως
- το μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ της Ελλάδας που αφορά εισαγωγές – εξαγωγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider