Επιχειρήσεις | Διεθνή
30-11-2021 | 21:40

Facebook: Αποχωρεί από την εταιρεία ο επικεφαλής κρυπτονομισμάτων 

Newsroom
Μοιράσου το
Facebook: Αποχωρεί από την εταιρεία ο επικεφαλής κρυπτονομισμάτων 
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο David Marcus, ο επικεφαλής κρυπτονομισμάτων της μητρικής εταιρείας του Facebook, Meta, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αποχωρήσει από την εταιρεία στο τέλος του έτους.

Η αποχώρησή του έρχεται στον απόηχο της αποτυχίας της προσπάθειας της εταιρείας να κυκλοφορήσει ένα κρυπτονόμισμα, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους διαδικτυακούς χρήστες για αποστολή χρημάτων σε οποιονδήποτε στον κόσμο μέσω των προϊόντων του Facebook.

Ο Stephane Kasriel θα αντικαταστήσει τον Marcus ως επικεφαλής του τμήματος χρηματοοικονομικών προϊόντων Novi. 

Ο Marcus εντάχθηκε στο Facebook τον Αύγουστο του 2014 ως αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για το Messenger, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Έφυγε από εκεί για να ξεκινήσει στην οικονομική μονάδα του Facebook τον Μάιο του 2018.

Τον Ιούνιο του 2019 ανακοινώθηκε το νόμισμα Libra και το ψηφιακό πορτοφόλι Calibra, με την προσδοκία ότι και τα δύο έργα θα λειτουργούσαν το 2020. Ωστόσο, κανένα από τα έργα δεν τα κατάφερε, αφού το Facebook αντιμετώπισε σκληρές αντιδράσεις ενάντια στις φιλοδοξίες του για τα κρυπτονομίσματα από νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία τελικά κυκλοφόρησε το ψηφιακό πορτοφόλι, που μετονομάστηκε σε Novi, τον Οκτώβριο, αλλά το νόμισμα, το οποίο πλέον ονομάζεται Diem,  παραμένει «στα χαρτιά». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.