Ο δισεκατομμυριούχος της Sainsbury ποντάρει 337 εκατ. δολάρια σε private equity funds

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο δισεκατομμυριούχος της Sainsbury ποντάρει 337 εκατ. δολάρια σε private equity funds
Η επενδυτική εταιρεία που διαχειρίζεται μια από τις μεγαλύτερες περιουσίες από τον κλάδο λιανικών πωλήσεων ανεβάζει τα «στοιχήματά» της στα private equity καθώς έκανε ένα βήμα πίσω από τα χρηματιστήρια.

Η επενδυτική εταιρεία που διαχειρίζεται μια από τις μεγαλύτερες περιουσίες από τον κλάδο λιανικών πωλήσεων, ανεβάζει τα «στοιχήματά» της στα private equity καθώς έκανε ένα βήμα πίσω από τα χρηματιστήρια.

O David Sainsbury, ο παππούς του οποίου ίδρυσε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ J Sainsbury, σχεδιάζει να τοποθετήσει έως και 253 εκατομμύρια βρετανικές λίρες ($337 εκατ.) σε private equity funds, μέσω του οικογενειακού γραφείου, Innotech Advisers, μεταδίδει το Bloomberg.

Η λονδρέζικη εταιρεία είχε ήδη περισσότερες από 400 εκατομμύρια στερλίνες τοποθετημένες σε διαχειριζόμενα funds του κλάδου στα τέλη του περασμένου έτους, οπότε οι επενδύσεις της είχαν αξία 1,1 δισ. στερλίνες.

Ο 81χρονος Sainsbury επενδύει ολοένα και περισσότερο στις ιδιωτικές αγορές, μετά και την αποεπένδυση της οικογένειάς του από τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Μ. Βρετανίας, η οποία έχασε σχεδόν το 1/3 της αξίας της τις τελευταίες 2 δεκαετίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider