Αντιμέτωπες με ελλείψεις σε γυάλινες φιάλες οι βιομηχανίες ποτού στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιμέτωπες με ελλείψεις σε γυάλινες φιάλες οι βιομηχανίες ποτού στις ΗΠΑ
Λίγο πριν τις γιορτές οι βιομηχανίες ποτού είναι αντιμέτωπες με ελλείψεις σε γυάλινες φιάλες.

Από αποστακτήρια ουίσκι και τζιν, μέχρι οινοποιία, οι βιομηχανίες ποτού στις ΗΠΑ καλούνται να βρουν λύση στις ελλείψεις γυάλινων φιάλων σε μια περίοδο που θα έπρεπε να είχαν... περίσσευμα, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με το CNBC, η ζήτηση για γυάλινα μπουκάλια έχει ξεπεράσει σημαντικά την προσφορά, με φόντο την έλλειψη εργατικού δυναμικού και τις κρίσεις τόσο της εφοδιαστικής αλυσίδας, όσο και του κορονοϊού.

Όπως σχολιάζει σχετικά ο κορυφαίος οικονομικός αναλυτής της Distilled Spirits Council, David Ozgo, οι ελλείψεις στις γυάλινες φιάλες γίνονται αισθητές σε κάθε βιομηχανία και βιοτεχνία του κλάδου, ανεξάρτητα με το περιεχόμενο, το ποτό δηλαδή.

Ορισμένα από τα μεγάλα αποστακτήρια, παρότι έχουν πολυετή συμβόλαια με πολλούς διαφορετικούς προμηθευτές για εκατομμύρια μπουκάλια, αναγκάζονται να 'διαλέξουν' ποια παραγγελία θα πραγματοποιήσουν, καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν όλες, αναφέρει ο Ozgo.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ορισμένες περιπτώσεις σε περιορισμένες παραγωγές, ειδικά στι φιάλες μικρότερου μεγέθους, καθώς εκτιμάται πως θα δοθεί έμφαση στην παραγωγή των πιο «δημοφιλών» 750 ml και 1,5 lt.

Βραχυπρόθεσμα, οι καταναλωτές ίσως αρχίσουν να παρατηρούν πως ορισμένα εμφιαλωμένα προϊόντα δεν βρίσκονται στα... ράφια του σούπερ μάρκετ για ένα διάστημα, μετά και την εξάντληση των αποθεμάτων, αν δεν αλλάξει σύντομα το κλίμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κνοτ (ΕΚΤ): Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα μπορεί να μην είναι προσωρινά

gazzetta
gazzetta reader insider insider