Διεθνή
19-11-2021 | 18:52

Ο συνιδρυτής του Skype είναι κοντά στο να εξασφαλίσει 1 δισ. δολάρια για ένα startup fund

Newsroom
Μοιράσου το
Ο συνιδρυτής του Skype είναι κοντά στο να εξασφαλίσει 1 δισ. δολάρια για ένα startup fund
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Atomico, η εταιρεία VC με έδρα το Λονδίνο που ιδρύθηκε και καθοδηγείται από τον συνιδρυτή του Skype, Νίκλας Ζένστρομ, είναι κοντά στην ανακοίνωση ενός νέου start-up fund αξίας περίπου 1,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το CNBC.

Η επενδυτική εταιρεία έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη συγκέντρωση ενός ταμείου «πρώιμου σταδίου» περίπου 400 εκατ. δολαρίων για την υποστήριξη νέων startup, δήλωσαν στο CNBC δύο επιχειρηματίες VC.

Πρόσθεσαν ότι η Atomico εργάζεται επίσης σε ένα fund «τελευταίου σταδίου» περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει περισσότερες εδραιωμένες startups που απαιτούν μεγαλύτερα ποσά κεφαλαίου για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται.

Μια τρίτη πηγή του CNBC ανέφερε ότι η Atomico βρίσκεται στη διαδικασία άντλησης περισσότερων κεφαλαίων από ετερόρρυθμους εταίρους.

Δεν είναι σαφές πόσα περισσότερα κεφάλαια χρειάζεται να συγκεντρώσει η Atomico για κάθε ένα από τα funds και πότε θα ανακοινωθούν επίσημα.

Η Atomico, η οποία έχει την έδρα της στο Mayfair, έχει συγκεντρώσει πέντε funds μέχρι σήμερα. Το τελευταίο ήταν ένα fund 820 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020.

Έχει χρησιμοποιήσει τα προηγούμενα κεφάλαιά της για να στηρίξει μερικές από τις πιο πολύτιμες startups στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των τιτάνων fintech Stripe και Klarna. Άλλες επενδύσεις περιλαμβάνουν τη start-up Lilium για ιπτάμενα αυτοκίνητα και τον σχεδιαστή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Graphcore.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.