Τράπεζες
19-11-2021 | 18:45

Γ. Κορμάς (Πειραιώς Real Estate): Μονόδρομος η ανάπτυξη ακινήτων με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα

Νένα Μαλλιάρα
Μοιράσου το
Γ. Κορμάς (Πειραιώς Real Estate): Μονόδρομος η ανάπτυξη ακινήτων με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Το zero energy building είναι μονόδρομος. Οφείλουμε να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να επιτύχουμε μια πράσινη μετάβαση από το χθες στο αύριο, διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές», τόνισε ο κ. Γιώργος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, στη συζήτηση με θέμα «Πράσινα κτίρια: πολυτέλεια ή αναγκαιότητα» που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο μαζί με την Επιτροπή της Ακίνητης Περιουσίας και Ανάπτυξης Ακινήτων.

Όπως σημείωσε ο κ. Κορμάς, «το real estate τώρα αλλάζει και περνάει στην επόμενή του μέρα. Για να γίνει αυτό σωστά πρέπει να καθορίσουμε τους στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε κάνοντας αυτήν την μετάβαση, τι θα πρέπει να πάρουμε μαζί μας και τι να αφήσουμε πίσω, ελπίζοντας πως έχουμε πλέον φυσικά μάθει όλοι από τα λάθη του παρελθόντος. Ο απώτερος σκοπός μας τώρα είναι ένας: να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον ώστε να διαφυλάξουμε και τις επόμενες γενιές».

Τονίζοντας την αξία ανάπτυξης ακινήτων με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα και το μέλλον αυτών, ο κ. Κορμάς επισήμανε ότι με την εναρμόνιση νέων αξιών με αυτές του παρελθόντος, υπάρχει η δυνατότητα να σχεδιαστεί με αειφόρα ανάπτυξη ένα αύριο το οποίο θα είναι καλύτερο και πιο βιώσιμο. «Δεν πρόκειται, πια, για θέμα «ευαισθησίας» ή επιλογής αφού πολύ σύντομα, οι επιχειρήσεις οποιουδήποτε τομέα που υστερούν σε ESG δεν θα είναι καν ανταγωνιστικές.»

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για την Ελλάδα και την πράσινη ανάπτυξη που έχει υιοθετήσει με οδηγό τη στρατηγική τοποθέτηση της Ευρώπης, ο κ. Κορμάς σημείωσε ότι πλέον η χώρα μας δεν είναι ουραγός στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά πρωτοπορεί στην ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης με παραδείγματα-πρότυπα για την Ευρώπη, όπως αυτό της Αστυπάλαιας.

Ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους  μπορούμε να επιτύχουμε περιβαλλοντική αναβάθμιση, με την ενίσχυση και στήριξη αυτής από τον ιδιωτικό αλλά και τον δημόσιο τομέα: «Είμαστε στην αρχή μίας μεγάλης πορείας ως προς την πράσινη ανάπτυξη, η οποία αποτελεί πλέον μονόδρομο. Όλοι όμως οφείλουμε να ηγηθούμε της κατάστασης και να έχουμε έναν ενεργό ρόλο σε αυτήν. Ως Τράπεζα Πειραιώς, είμαστε εδώ για να χρηματοδοτήσουμε projects και ενέργειες που συμβάλουν στο οραμά μας για έναν βιώσιμο αστικό σχεδιασμό. Πρόσφατα, για παράδειγμα, η Τράπεζα είχε την τιμή να δει το κτίριο Citylink από το χαρτοφυλάκιο της, να είναι το πρώτο κτίριο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε από το γερμανικό DGNB. Πρότυπα σαν αυτά χαρίζουν την αισιοδοξία που η κοινωνία έχει τόσο ανάγκη και δείχνουν τον δρόμο για την επόμενη μέρα.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χ. Μεγάλου: Σύντομα με μονοψήφιο δείκτη NPE η Τρ. Πειραιώς – Πολύ καλή η εικόνα από τα moratoria

Τρ. Πειραιώς: Στο 16% από 46% έξι μήνες πριν ο δείκτης NPE - Θεαματική μείωση προβλέψεων

MUST READ

Πώς «είδαν» τα αποτελέσματα της Τρ. Πειραιώς, JP Morgan και KBW