Thyssenkrupp: «Άλμα» σε πωλήσεις και κέρδη στο 4ο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Thyssenkrupp: «Άλμα» σε πωλήσεις και κέρδη στο 4ο τρίμηνο
Οι πωλήσεις και τα προσαρμοσμένα EBIT ξεπέρασαν τις προσδοκίες των 8,92 δισ. ευρώ και 178 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Thyssenkrupp ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι πωλήσεις και οι παραγγελίες ανέκαμψαν το δ’ τρίμηνο σε σύγκριση με την πανδημία πέρυσι, βοηθούμενη από την άνοδο των τιμών του χάλυβα, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν «τεράστιες προκλήσεις».

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 9,44 δισ. ευρώ το τρίμηνο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, από 7,95 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων ήταν 232 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικού EBIT 530 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Οι πωλήσεις και τα προσαρμοσμένα EBIT ξεπέρασαν τις προσδοκίες των 8,92 δισ. ευρώ και 178 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 116 εκατ. ευρώ, από 11,58 δισ. ευρώ πέρυσι, αν και το ποσό του 2020 περιελάμβανε κέρδη από την πώληση της επιχείρησης ανελκυστήρων της Thyssenkrupp.

Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, τα κέρδη βελτιώθηκαν σημαντικά στα 105 εκατ. ευρώ από ζημία 3,59 δισ. ευρώ.

Όλα τα τμήματα είχαν σημαντικές αυξήσεις κερδών, με τις αυξανόμενες τιμές της αγοράς και τη ζήτηση να βοηθούν το τμήμα Steel Europe, ενώ οι υψηλότερες τιμές υλικών ωφελούν τη δραστηριότητα διανομής της, όπως ανέφερε.

Από το καλοκαίρι, ωστόσο, η μονάδα Τεχνολογίας Αυτοκινήτων της Thyssenkrupp έχει πληγεί από αυξανόμενα σημεία συμφόρησης στον εφοδιασμό ημιαγωγών καθώς και από αυξημένο κόστος υλικών και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

«Μετά από δύο χρόνια εντατικής εργασίας μετασχηματισμού, μπορούμε τώρα να πούμε ότι η ανάκαμψη είναι εμφανής και η Thyssenkrupp οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε η CEO Μαρτίνα Μερτζ.

«Ωστόσο, παραμένουν τεράστιες προκλήσεις, ειδικά λόγω της έλλειψης ημιαγωγών και των αβεβαιοτήτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού».

Η Thyssenkrupp επιβεβαίωσε επίσης ότι σχεδιάζει μια ΙΡΟ ως την προτιμώμενη διαδρομή για τη μονάδα Uhde Chlorine Engineers, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο δημοσιεύσεων στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες. Η εταιρεία είπε ότι θα διατηρήσει την πλειοψηφία των συμμετοχών στην επιχείρηση.

Η Thyssenkrupp σκιαγράφησε επίσης αυτό που αποκάλεσε «αισιόδοξες προβλέψεις» για το οικονομικό έτος 2022, παρά το γεγονός ότι τα σημεία συμφόρησης στον εφοδιασμό ημιαγωγών και άλλων προϊόντων θα οδηγούσαν σε προσωρινές δυσκολίες.

Ο στόχος είναι τα προσαρμοσμένα EBIT να διπλασιαστούν μεταξύ 1,5 και 1,8 δισ. ευρώ, παράλληλα με καθαρά κέρδη τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ, από ζημίες 115 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider