Η ψηφιακή τράπεζα N26 αποχωρεί από τις ΗΠΑ και κλείνει μισό εκατ. λογαριασμούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ψηφιακή τράπεζα N26 αποχωρεί από τις ΗΠΑ και κλείνει μισό εκατ. λογαριασμούς
Την αποχώρησή της από την εγχώρια αγορά των ΗΠΑ ανακοίνωσε η γερμανική ψηφιακή τράπεζα N26, γεγονός που θα οδηγήσει στο κλείσιμο περισσότερων από 500.000 λογαριασμών, καθώς η διοίκηση της εταιρείας ιεραρχεί αρκετά υψηλά την επέκταση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη.

Την αποχώρησή της από την εγχώρια αγορά των ΗΠΑ ανακοίνωσε η γερμανική ψηφιακή τράπεζα N26, γεγονός που θα οδηγήσει στο κλείσιμο περισσότερων από 500.000 λογαριασμών, καθώς η διοίκηση της εταιρείας ιεραρχεί αρκετά υψηλά την επέκταση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η N26, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ξεπερνάει τα 9 δισ. δολάρια, οι δραστηριότητές της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα έχουν τερματιστεί ως τις 11 Ιανουαρίου, βάζοντας τέλος με αυτόν τον τρόπο στα φιλόδοξα σχέδια επέκτασης στην αμερικανική αγορά που ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια.

«Εντείνουμε το στρατηγικό μας ενδιαφέρον στις βασικές μας δραστηριότητες στην Ευρώπη προς το παρόν», τόνισε ο επικεφαλής του αναπτυξιακού τμήματος της τράπεζας Αλεξάντερ Βέμπερ, σχολιάζοντας την αποχώρηση της N26 από τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα επισήμανε πως η τράπεζα θα επικεντρωθεί στο εξής στην επέκτασή της στην ανατολική Ευρώπη αλλά και στην διεύρυνση των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρει στους πελάτες της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ωστόσο, η απόφαση της ψηφιακής τράπεζας να αποχωρήσει από τις ΗΠΑ εγείρει ερωτηματικά σχετικά με την ικανότητα της N26 να υλοποιήσει τους στόχους, που η ίδια έθεσε, καθώς μόλις πέρυσι η τράπεζα αναγκάστηκε να αποχωρήσει και από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ στην Γερμανία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των ρυθμιστικών αρχών για υποθέσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Μάλιστα, τον Ιούνιο oι γερμανικές αρχές επέβαλαν στην Ν26 πρόστιμο 4,25 εκατ. ευρώ λόγω καθυστερημένης υποβολής αναφορών για ύποπτες δραστηριότητες.

Σημειώνεται, τέλος, πως μεταξύ των μετόχων της εταιρείας είναι η Third Point Ventures LP, η Tencent Holdings Ltd, η Allianz SE και η Valar Ventures του Πίτερ Τιλ, συνιδρυτή της PayPal και της Palantir Technologies.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider