BlueInvest: Επενδύσεις ύψους 35 εκατ. ευρώ στο Ocean 14 Capital για τη γαλάζια οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BlueInvest: Επενδύσεις ύψους 35 εκατ. ευρώ στο Ocean 14 Capital για τη γαλάζια οικονομία
Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη στηρίζει επενδύσεις ύψους 35 εκατ. ευρώ σε ένα νέο ταμείο για τη γαλάζια οικονομία.

Κονδύλι ύψους 35 εκατ. ευρώ για το εναρκτήριο κεφάλαιο του Ocean 14 Capital, του πρώτου επενδυτικού ταμείου που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη γαλάζια οικονομία, ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) ​​​​​​, στο πλαίσιο του BlueInvest, μιας κοινής πρωτοβουλίας της Επιτροπής και του ΕΤαΕ. Την επένδυση του ΕΤαΕ εγγυάται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, κύριος πυλώνας του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη.

Το νέο ταμείο για τη γαλάζια οικονομία αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό της θαλάσσιας οικονομίας και της γνώσης για την προστασία της φύσης που προέρχεται από την Ocean 14 Capital, μια εταιρεία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων που εστιάζει στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης αριθ. 14 των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος αφορά τη διατήρηση και τη βιώσιμη χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το ταμείο Ocean 14 Capital θα εστιάζει τις επενδύσεις του σε τεχνολογίες σε φάση ανάπτυξης, σε εταιρείες που προωθούν τη βιώσιμη αλιεία, την υδατοκαλλιέργεια και εναλλακτικές πρωτεΐνες, καθώς και στη διατήρηση και την υγεία των ωκεανών, συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας χλωρίδας και λύσεων για τα πλαστικά απορρίμματα.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσους δήλωσε σχετικά: «Με το BlueInvest, η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων διαθέτουν ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας ως ακρογωνιαίου λίθου της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Ενθαρρύνουμε τις καινοτόμες μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα κονδύλια, χάρη στα οποία πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να αναπτύξουν την καινοτομία που είναι απαραίτητη για να επιτύχουμε τους στόχους μας για το κλίμα και τη βιωσιμότητα».

Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη έχει μέχρι στιγμής κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 546,5 δισ. ευρώ προς όφελος πάνω από 1,4 εκατ. μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο (κλικ εδώ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα μηνύματα της Κομισιόν για success story αλλά και για «φρένο» σε δαπάνες για κρατικές επενδύσεις – μέτρα στήριξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider