Sony: Η αγορά ενός PlayStation 5 θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sony: Η αγορά ενός PlayStation 5 θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη
Οι ελλείψεις εξαρτημάτων συνεχώς αυξάνονται για την Sony σύμφωνα με τον CFO της εταιρείας Hiroki Totoki.

Την πρόβλεψη της για την παραγωγή των μονάδων PlayStation 5 περιορίζει η Sony, κατά το επόμενο οικονομικό έτος εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η προμηθευτική αλυσίδα.

Η Sony είχε ανακοινώσει πως στόχευε στην παραγωγή περισσότερων από 16 εκατομμύρια τεμάχια στο οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, όμως τώρα προχωρά στη μείωση των εκτιμήσεων κατά 1 εκατομμύριο.

Οι ελλείψεις εξαρτημάτων συνεχώς αυξάνονται για την Sony σύμφωνα με τον CFO της εταιρείας Hiroki Totoki.

Το PlayStation 5 έγινε η κονσόλα παιχνιδιού που έφτασε πιο γρήγορα από όλες την πώληση των 10 εκατομμυρίων μονάδων τον Ιούλιο, όμως από τότε ο ρυθμός των πωλήσεων έχει πέσει σημαντικά και βρίσκεται πίσω από τις πωλήσεις του PlayStation 4. Όπως αναφέρει το Bloomberg οι πωλήσεις των PS5 στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο ήταν ελαφρώς χαμηλότερες σε σχέση με τις προσδοκίες.

Μόλις έναν χρόνο μετά την πρώτη του κυκλοφορία στην αγορά, η κονσόλα είναι «δύσκολο» να βρεθεί στην αγορά, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων της Sony να βρει εξαρτήματα και να προμηθεύσει τα καταστήματα, ως συνέπεια της κρίσης στην προμηθευτική αλυσίδα.

Όμως η Sony δεν είναι η μοναδική τεχνολογική εταιρεία που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, καθώς και η Nitendo μείωσε την πρόβλεψη ετήσιων πωλήσεων για τις κονσόλες Switch κατά 1,5 εκατομμύρια τεμάχια στις αρχές του μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider