Τιτάν: Αύξηση όγκου πωλήσεων, ανθεκτικότητα της κερδοφορίας στο 9μηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τιτάν: Αύξηση όγκου πωλήσεων, ανθεκτικότητα της κερδοφορίας στο 9μηνο
Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας το εννεάμηνο του 2021 αυξήθηκαν.

Αύξηση 5% στον κύκλο εργασιών και 41,4% στα καθαρά κέρδη εμφάνισε ο όμιλος της Τιτάν το εννεάμηνο του 2021, λόγω της συνεχιζόμενης ευρωστία της αμερικανικής αγοράς, της ανάκαμψης της ελληνικής αγοράς, τις δυναμικές επιδόσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τη βελτίωση της αγοράς στην Αίγυπτο.

Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) περιορίστηκαν κατά 4,3% στα 219,6 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της διεθνούς μεγάλης αύξησης στοιχείων του κόστους το τρίτο τρίμηνο, τα οποία πρόσφατα παρουσιάζουν πτωτική τάση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το εννεάμηνο του 2021 όλες οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ κατέγραψαν σημαντική άνοδο πωλήσεων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών του Ομίλου. Οι επιδόσεις ενισχύθηκαν από τη συνεχιζόμενη ευρωστία της αμερικανικής αγοράς, την ενθαρρυντική ανάκαμψη και άνοδο της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και τις δυναμικές επιδόσεις των αγορών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην Αίγυπτο συνεχίστηκε η προοδευτική βελτίωση των επιδόσεων σαν αποτέλεσμα των μέτρων που θέσπισε η κυβέρνηση για τον εξορθολογισμό της παραγωγής στην αγορά. Στην Τουρκία το κλίμα επιβαρύνθηκε από τις μακροοικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ στη Βραζιλία διατηρήθηκε η ανοδική τάση.

Κατά συνέπεια, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου το εννεάμηνο του 2021 κατέγραψε αύξηση 5% και διαμορφώθηκε στα 1,262 δισ. ευρώ. Σε τοπικά νομίσματα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 10,1%. Η αύξηση του κόστους έπληξε πολλούς κλάδους ανά τον κόσμο, με τις συνέπειες στον κλάδο δομικών υλικών να είναι πιο ορατές κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι τιμές ενέργειας και ναύλων έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδά τους κατά το εν λόγω διάστημα. Η τάση άρχισε να αντιστρέφεται τον Οκτώβριο και οι τρέχουσες τιμές υποδεικνύουν ότι τα επίπεδα του κόστους αναμένεται να διαμορφωθούν σε ευνοϊκότερα επίπεδα μελλοντικά. Λόγω της πρωτοφανούς αύξησης του κόστους και της αναπόφευκτης χρονικής διαφοράς για προσαρμογή των τιμών πώλησης, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) δέχθηκαν πιέσεις κατά το εννεάμηνο και διαμορφώθηκαν στα 219,6 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 4,3%.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας το εννεάμηνο του 2021 αυξήθηκαν. Ο Όμιλος κατέγραψε κέρδη ύψους 81,9 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 58 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2020, σημειώνοντας αύξηση 41,4%, κυρίως λόγω των χαμηλότερων επιπέδων δανεισμού και της αποτελεσματικής στρατηγικής αναχρηματοδότησης που εφάρμοσε.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στη δεξιά στήλη «Σχετικά Αρχεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider