Ελλάδα
10-11-2021 | 10:03

Γιατί ο κ. Σταϊκούρας «αγνοεί» την Ανεξάρτητη Αρχή στο θέμα του τζόγου;

Newsroom
Μοιράσου το
Γιατί ο κ. Σταϊκούρας «αγνοεί» την Ανεξάρτητη Αρχή στο θέμα του τζόγου;
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Είναι εντελώς ακατανόητο γιατί ενώ σε όλες τις κρίσιμες δραστηριότητες που μπορούν να αποφέρουν και σημαντικότατα έσοδα προς το Δημόσιο, καθορίζουν και ελέγχουν τους όρους του παιχνιδιού οι αρμόδιες αρχές, σε ότι αφορά τα Παίγνια, αυτό δεν λειτουργεί. Αντιθέτως, γνωμοδοτεί και αποφασίζει μόνο το Υπουργείο.

Στην Ελλάδα όπως και σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, η αρμοδιότητα διαμόρφωσης των Κανονισμών ανήκει στις αντίστοιχες Ανεξάρτητες Αρχές. Στην Ενέργεια υπάρχει γι αυτή τη δουλειά η ΡΑΕ, στους Σιδηροδρόμους η ΡΑΣ, στις Τηλεπικοινωνίες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, στο Χρηματιστήριο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κλπ. Μοναδική παραφωνία αποτελεί ο χώρος των παιγνίων. Όμως εκεί, υπάρχει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων η οποία έχει και την ευθύνη της γνωμοδότησης προκειμένου να μελετήσει και να εγκρίνει τις όποιες αλλαγές ο υπουργός. Και εν προκειμένω ο κ. Σταϊκούρας. Όμως αυτό δεν λειτουργεί... Αντίθετα η αγορά των παιγνίων με ευθύνη του υπουργείου έχει μετατραπεί σε έναν απίστευτα αργό μηχανισμό. Μία αγορά που σύμφωνα μάλιστα με τη γνώμη των ειδικών δύναται να φέρει τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα στην Πολιτεία.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Παιγνίων είναι ένας έμπειρος, καλά κατατοπισμένος και γνώστης του όλου ζητήματος τεχνοκτράτης. Και είναι βέβαιο ότι και το Μαξίμου έχει ενημερωθεί για τη στρατηγική που οδηγεί σε μία "τρύπα" δυνητικών εσόδων. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στάσης από το Υπουργείο. Γεγονός που δημιουργεί και το ερώτημα γιατί ο κ. Σταϊκούρας δεν θέλει να διαμορφώνει τους Κανονισμούς η Επιτροπή Παιγνίων, όπως κάθε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.