Νέα «βουτιά» 10% για την Tesla - Απώλειες 14,5% από την Παρασκευή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα «βουτιά» 10% για την Tesla - Απώλειες 14,5% από την Παρασκευή
Σημαντικές απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφει η μετοχή της Tesla στην αμερικανική αγορά.

Σημαντικές απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφει η μετοχή της Tesla στην αμερικανική αγορά, με τον τεχνολογικό κολοσσό από την Παρασκευή να χάνει πάνω από 14,5%.

Αναλυτικότερα, περίπου στα μισά της συνεδρίασης της Τρίτης στην Wall Street, ο τίτλος της Tesla υποχωρούσε άνω του 10%, καταγράφοντας τις υψηλότερες απώλειές του σε ημερήσια κλίμακα από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Πλέον, η μετοχή της Tesla διαμορφώνεται στα 1.044,32 δολάρια, επίπεδα που συνιστούν χαμηλά δύο εβδομάδων.

Η «βουτιά» της μετοχής της Tesla έρχεται στον απόηχο της «δημοσκόπησης» που διενέργησε στο Twitter ο Έλον Μασκ αναφορικά με το εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών της εταιρείας που έχει στην κατοχή του ώστε να αποδείξει ότι δεν κρύβεται πίσω από την Τesla για να φοροδιαφεύγει.

Υπενθυμίζεται, πως το ερώτημα του επικεφαλής της Tesla συγκέντρωσε περισσότερες από 3,5 εκατ. ψήφους έως το απόγευμα της Κυριακής, με το 58% των απαντήσεων των χρηστών να ψηφίζουν υπέρ της πώλησης των μετοχών και το 42% κατά.

Ωστόσο, εντύπωση κι αρκετά ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός πως ο Κίμπαλ Μασκ, ο νεότερος αδερφός του συνιδρυτή της Tesla, προχώρησε την Παρασκευή στην πώληση μετοχών της Tesla συνολικής αξίας 110 εκατ. δολαρίων, ασκώντας το δικαίωμα της option αγοράς μετοχών της εταιρείας, σύμφωνα με το MarketWatch, που επικαλείται σχετικό έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Σκέφτεται να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla - Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος

Το Twitter αποφάσισε: Ο Ελον Μασκ πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών της Tesla

gazzetta
gazzetta reader insider insider