Tesla: Μετοχές αξίας 110 εκατ. δολαρίων πούλησε ο αδερφός του Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Μετοχές αξίας 110 εκατ. δολαρίων πούλησε ο αδερφός του Έλον Μασκ
Στην πώληση μετοχών της Tesla συνολικής αξίας 110 εκατ. δολαρίων προχώρησε την Παρασκευή ο αδερφός του συνιδρυτή και CEO της Tesla, Κίμπαλ Μασκ, ασκώντας το δικαίωμα της oprtion αγοράς μετοχών της εταιρείας.

Στην πώληση μετοχών της Tesla συνολικής αξίας 110 εκατ. δολαρίων προχώρησε την Παρασκευή ο αδερφός του συνιδρυτή και CEO της Tesla, Κίμπαλ Μασκ, ασκώντας το δικαίωμα της option αγοράς μετοχών της εταιρείας, σύμφωνα με το MarketWatch, που επικαλείται σχετικό έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, ο νεότερος αδερφός του Έλον Μασκ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla αρχικά άσκησε την option για την αγορά συνολικά 25.000 μετοχών της Tesla έναντι του ποσού των 74,1 εκατ. δολαρίων και εν συνεχεία τις πούλησε μαζί με 53.500 ακόμα «κομμάτια» έναντι 1.223 - 1.236 δολαρίων την καθεμία, αποκομίζοντας συνολικά το ποσό των 108,8 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Κίμπαλ Μασκ κατέχει πλέον περίπου 511.000 μετοχές της Tesla, συνολικής αξίας 594 εκατ. δολαρίων.

Η απόφαση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Tesla ήρθε λίγες μόνο ώρες πριν την «δημοσκόπηση» που διενέργησε μέσω Twitter ο Έλον Μασκ αναφορικά με το εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών της εταιρείας που έχει στην κατοχή του ώστε να αποδείξει ότι δεν κρύβεται πίσω από την Τesla για να φοροδιαφεύγει.

Υπενθυμίζεται, πως το ερώτημα του επικεφαλής της Tesla συγκέντρωσε περισσότερες από 3,5 εκατ. ψήφους έως το απόγευμα της Κυριακής, με το 58%των απαντήσεων των χρηστών να ψηφίζουν υπέρ της πώλησης των μετοχών και το 42% κατά.

Photo: GettyImages/ Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Twitter αποφάσισε: Ο Ελον Μασκ πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών της Tesla

Έλον Μασκ: Σκέφτεται να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla - Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος

gazzetta
gazzetta reader insider insider