Το Twitter αποφάσισε: Ο Ελον Μασκ πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών της Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Twitter αποφάσισε: Ο Ελον Μασκ πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών της Tesla
Δημοσκόπηση στο twitter έκανε ο επικεφαλής της Tesla, συγκεντρώνοντας 3.519.252 ψήφους έως το απόγευμα της Κυριακής.

«Πολλή έμφαση δίνεται τελευταία ότι τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη χρησιμοποιούνται ως μέσο φοροαποφυγής, οπότε προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla. Το υποστηρίζετε;», τουίταρε το Σάββατο το βράδυ ο Έλον Μασκ, διεξάγοντας δημοσκόπηση.

Το ερώτημα του επικεφαλής της Tesla συγκέντρωσε 3.519.252 ψήφους έως το απόγευμα της Κυριακής. Και το αποτέλεσμα ήταν 58% υπέρ και 42% κατά.

Ανέφερε επίσης ότι «θα τηρήσει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, όπου κι αν καταλήξει» και ότι «δεν παίρνει μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος να πληρώσω φόρους είναι να πουλήσω μετοχές».

Ανάμεσα σε όσους απάντησαν, πολλοί εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι μια τέτοια πώληση θα «διέλυε» τη μετοχή, βλάπτοντας τους επενδυτές που επωφελήθηκαν από την πρόσφατη ανοδική πορεία.

Η μετοχή της Tesla έφτασε σε νέο υψηλό την περασμένη εβδομάδα στα 1.229,91 δολάρια, έχοντας ενισχυθεί 9% στο σύνολο της εβδομάδας και 43% τον Οκτώβριο, ενώ η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε τα 1 τρισ. δολάρια, στον απόηχο της ανακοίνωσης με την Hertz, η οποία ωστόσο στη συνέχεια αμφισβητήθηκε. Έως τώρα φέτος έχει κερδίσει 73%, με το ιστορικό υψηλό της μετοχής να είναι στα 1.222,09 δολάρια.

Ο Μασκ κατέχει περίπου το 17% της Tesla, ποσοστό η αξία του οποίου ξεπερνά τα 200 δισ. δολάρια. Το 10%, αν αποφασίσει να το πουλήσει, θα είναι αξίας περίπου 21 δισ. δολαρίων, με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Οι μετοχές, εισηγμένες στη Φρανκφούρτη, βρέθηκαν να υποχωρούν έως και 9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider