Η Meta σχεδιάζει να ανοίξει τα πρώτα της φυσικά καταστήματα λιανικής καθώς κινείται προς το metaverse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Meta σχεδιάζει να ανοίξει τα πρώτα της φυσικά καταστήματα λιανικής καθώς κινείται προς το metaverse
Τα καταστήματα, για τα οποία δεν έχει οριστεί προγραμματισμένη ημερομηνία ανοίγματος, θα επιτρέψουν στην εταιρεία να παρουσιάσει συσκευές όπως ακουστικά εικονικής πραγματικότητας και gadget τηλεδιάσκεψης που επιτρέπουν στους ανθρώπους να συνομιλούν μέσω βίντεο στο πλαίσιο του Facebook, ανέφεραν οι Times.

Η Meta, μέχρι πρότινος γνωστή ως Facebook, συζητά το άνοιγμα των πρώτων της καταστημάτων λιανικής, καθώς θέλει να προωθήσει το metaverse, σύμφωνα με τους New York Times.

Τα καταστήματα, για τα οποία δεν έχει οριστεί προγραμματισμένη ημερομηνία ανοίγματος, θα επιτρέψουν στην εταιρεία να παρουσιάσει συσκευές όπως ακουστικά εικονικής πραγματικότητας και gadget τηλεδιάσκεψης που επιτρέπουν στους ανθρώπους να συνομιλούν μέσω βίντεο στο πλαίσιο του Facebook, ανέφεραν οι Times. Αυτό θα είναι και το πρώτο φυσικό κατάστημα της εταιρείας των social media.

Τα νέα για το όραμα της εταιρείας έρχονται περίπου μια εβδομάδα αφότου η Facebook Inc. άλλαξε το όνομά της σε Meta. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μετατοπίζεται ο προσανατολισμός στην οικοδόμηση ενός εικονικού κόσμου ή metaverse όπου οι χρήστες μπορούν να κοινωνικοποιηθούν, να εργαστούν και να παίξουν. Τα σχέδια γύρω από τα λιανικά καταστήματα, τα οποία οι Times είπαν ότι θα μπορούσαν να εγκαταλειφθούν, υποδεικνύουν ότι η Meta χρειάζεται μια παρουσία στον πραγματικό κόσμο για να δείξει τι μπορεί να κάνει στον εικονικό κόσμο.

Η εταιρεία πουλά πολλά προϊόντα τα οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στους πελάτες να δοκιμάσουν αυτοπροσώπως. Τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας Oculus Quest, τα οποία θα μετονομαστούν σε Meta Quest, θα μπορούσαν να δώσουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να δουν το όραμά της για ένα metaverse προτού αποφασίσουν να αγοράσουν. Η εταιρεία πουλάει επίσης συσκευές συνομιλίας μέσω βίντεο του Facebook Portal, οι οποίες μετονομάζονται σε Meta Portal. Και τα δύο έχουν ήδη πουληθεί σε ορισμένα σημεία λιανικής όπως το Best Buy.

Η Meta δέχθηκε πυρά τους τελευταίους μήνες αφού μισ πρώην υπάλληλος διέρρευσε έγγραφα στο Κογκρέσο και στα μέσα ενημέρωσης που αποκάλυψαν ότι η εταιρεία γνωρίζει πολλά προβλήματα με τις πλατφόρμες της, αλλά επιλέγει να τα αγνοήσει ή να μην τα επιλύσει.

Η Meta φέρεται να σχεδιάζει ένα κατάστημα-«ναυαρχίδα» στο Burlingame της Καλιφόρνια, όπου έχει γραφείο για τα Reality Labs. Πριν από την αλλαγή του ονόματος, η εταιρεία φέρεται να ήταν αποφασισμένη να αποκαλέσει τα σημεία λιανικής της «Facebook Store».

Εταιρείες όπως η Apple έχουν σημειώσει επιτυχία στα καταστήματα λιανικής και η Google άνοιξε πρόσφατα το πρώτο της κατάστημα. Η Microsoft εγκατέλειψε την φυσική της παρουσίας πέρυσι για να επικεντρωθεί στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider