Deutsche Telekom: Κοινοπραξία 1 δισ. με την αυστραλιανή IFM για την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Telekom: Κοινοπραξία 1 δισ. με την αυστραλιανή IFM για την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών
Στην δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών με την αυστραλιανή επενδυτική εταιρεία IFM προχώρησε την Παρασκευή η γερμανική Deutsche Telekom.

Στην δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών με την αυστραλιανή επενδυτική εταιρεία IFM προχώρησε την Παρασκευή η γερμανική Deutsche Telekom.

Σύμφωνα με το Reuters, η αυστραλιανή εταιρεία θα αγοράσει ποσοστό 50% της GlasfaserPlus GmbH, θυγατρικής της Deutsche Telekom που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, έναντι του ποσού των 900 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Deutsche Telekom, η συμφωνία κοινοπραξίας με την IFM θα βοηθήσει τον γερμανικό κολοσσό του κλάδου των τηλεπικοινωνιών να επιταχύνει τις επενδύσεις στον τομέα των οπτικών ινών, αυξάνοντας το συνολικό ποσό που θα επενδυθεί ως το 2030 στα 30 δισ. ευρώ

Η κοινοπραξία αναμένεται να ξεκινήσει την ανάπτυξη των νέων δικτύων οπτικών ινών εντός του επόμενου έτους και σκοπεύει να δημιουργήσει περισσότερες από 4 εκατ. νέες συνδέσεις σε ημι-αγροτικές περιοχές ως το 2028, ενώ παράλληλα η Deutsche Telekom στοχεύει στην δημιουργία ακόμα 10 εκατ. συνδέσεων νοικοκυριών ως το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοντά σε συμφωνία 5,1 δισ. ευρώ για τη θυγατρική στην Ολλανδία η Deutsche Telekom

Deutsche Telekom: Πωλητήριο στην ολλανδική T-Mobile έναντι 4,5 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider