Διεθνή
02-11-2021 | 22:54

Amgen: Aύξηση εσόδων κατά 4% στο γ' τρίμηνο - Θετική η εικόνα από τα κέρδη

Newsroom
Μοιράσου το
Amgen: Aύξηση εσόδων κατά 4% στο γ' τρίμηνο - Θετική η εικόνα από τα κέρδη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κατά 4% αυξήθηκαν τα έσοδα της Amgen για γ' τρίμηνο, καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας στις συνταγογραφήσεις φαρμάκων άρχισε να μειώνεται, σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο η εταιρεία ανέφερε ότι οι τιμές για ορισμένα από τα φάρμακά της παρέμειναν υπό πίεση από τον ανταγωνισμό και το χαμηλότερο κόστος.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας βιοτεχνολογίας για το γ' τρίμηνο, με τη βοήθεια των επαναγορών μετοχών, έφθασαν τα 4,69 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τα 4,27 δολάρια ανά μετοχή που εκτιμούσαν οι αναλυτές της Wall Street, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Τα έσοδα για το τρίμηνο ανήλθαν σε 6,7 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 4% από τα 6,4 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, και ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Amgen δήλωσε ότι ο όγκος πωλήσεων για το τρίμηνο αυξήθηκε κατά 8%, αλλά οι καθαρές τιμές πώλησης μειώθηκαν κατά 7%, καθώς ο ανταγωνισμός, μεταξύ άλλων από φθηνότερα γενόσημα και βιοομοειδή, πίεσε προς τα κάτω τις τιμές των φαρμάκων της για την αρθρίτιδα, την ημικρανία και την καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.