Amazon: Αίτημα για την εκτόξευση των δύο πρώτων δορυφόρων του Project Kuiper

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Αίτημα για την εκτόξευση των δύο πρώτων δορυφόρων του Project Kuiper
photo by NASA on unsplash -satellite
Στην κατάθεση αιτήματος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ για την έγκριση εκτόξευσης και λειτουργίας δύο πρωτότυπων διαδικτυακών δορυφόρων μέχρι το τέλος του 2022, προχώρησε την Δευτέρα η Amazon

Στην κατάθεση αιτήματος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ για την έγκριση εκτόξευσης και λειτουργίας δύο πρωτότυπων διαδικτυακών δορυφόρων μέχρι το τέλος του 2022, προχώρησε την Δευτέρα η Amazon, ως κομμάτι της προσπάθειας του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού να δημιουργήσει ένα νέο δορυφορικό δίκτυο Ίντερνετ που θα στηρίζεται στη χρήση περισσότερων από 3.000 δορυφόρων.

Πιο αναλυτικά, η Amazon ανέφερε πως σκοπός της εκτόξευσης των δύο δορυφόρων είναι η δοκιμή τους σε ρεαλιστικές συνθήκες, καθώς θα παρέχουν κρίσιμα δεδομένα στην πορεία για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών ίντερνετ χωρίς καθυστερήσεις σε δεκάδες εκατομμύρια χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σύνδεσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στο Project Kuiper καθώς πλησιάζουμε σε πλήρη έναρξη παραγωγής και προετοιμαζόμαστε να εξυπηρετήσουμε δεκάδες εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Amazon στην ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευτεί να δαπανήσει τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια για την κατασκευή 3.236 αντίστοιχων δορυφόρων μέσω του Project Kuiper.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού παρά τις 630.000 προσλήψεις εν μέσω πανδημίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider