Διεθνή
26-10-2021 | 17:43

«Συμμαχία» Verizon - Amazon για ευρυζωνικό ίντερνετ σε επαρχιακές περιοχές των ΗΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
«Συμμαχία» Verizon - Amazon για ευρυζωνικό ίντερνετ σε επαρχιακές περιοχές των ΗΠΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου δορυφορικού ίντερνετ στις αγροτικές και ημι-αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ υπέγραψαν Amazon και Verizon, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο τεχνολογικών εταιρειών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, η Verizon θα συμμετέχει στην αξιοποίηση του δικτύου δορυφορικού internet που σχεδιάζει η Amazon με στόχο την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών σε επαρχιακές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε για να εξερευνήσουμε την παροχή γρήγορης, αξιόπιστης ευρυζωνικής σύνδεσης ίντερνετ στους πελάτες και τις κοινότητες που το χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζέισι, με αφορμή τη συνεργασία των δύο εταιρειών.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο του CNBC, η Amazon ήδη επεξεργάζεται το project Kuiper, το οποίο προβλέπει την χρήση ενός δικτύου 3.236 δορυφόρων με απώτερο στόχο την παροχή ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων σε ολόκληρο τον κόσμο, με τον συνολικό ποσό που θα επενδυθεί από τον τεχνολογικό κολοσσό να ξεπερνάει τα 10 δισ. δολάρια, ενώ παράλληλα, σημειώνεται πως η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία έχει ήδη λάβει την έγκριση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηελιπικοινωνιών για το project Kuiper

Σύμφωνα με το CNBC, η συμφωνία προβλέπει πως η Verizon, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Βόρεια Αμερική, θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το δίκτυο της Amazon για την επέκταση των επίγειων υπηρεσιών της, ενώ οι χιλιάδες δορυφόροι του project Kuiper θα παρέχουν πρόσθετες λύσεις για την επέκταση των δικτύων δεδομένων 4G/LTE και 5G της Verizon.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενισχυμένα τα κέρδη τη Verizon για το β' τρίμηνο

Η Amazon δίνει έως 2,5 δισ. δολάρια για το τηλεοπτικό «φιλέτο» του αμερικανικού φούτμπολ