Αποχωρεί ο CEO της Barclays, λόγω έρευνας για τον Τζέφρι Επστάιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποχωρεί ο CEO της Barclays, λόγω έρευνας για τον Τζέφρι Επστάιν
Ο Τζες Στάλει «δεν είδε και δεν γνώριζε κανένα από τα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο κ. Επστάιν», υποστηρίζει η διοίκηση της τράπεζας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Τζες Στάλει, αποχωρεί από την ηγεσία της τράπεζας λόγω της εμπλοκής του σε έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέρι Επστάιν.

Η Barcalays, αναφέροντας πως το σχετικό αίτημα από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, σημειώνει πως ο Στάλει «δεν είδε και δεν γνώριζε κανένα από τα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο κ. Επστάιν».

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα συμπεράσματα και δεδομένης της πρόθεσης του Στάλει να τα αμφισβητήσει, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Στάλει συμφώνησαν ότι θα παραιτηθεί από τον ρόλο του ως διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και ως διευθυντής της Barclays», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Αντικαταστάτης του Στάλει ως CEO της τράπεζας θα είναι ο Σι Ες Βενκατακρίσχναν, μέχρι σήμερα επικεφαλής των διεθνών αγορών της Barcalays.

Υπενθυμίζεται πως ο δισεκατομμυριούχος Επστάιν συνελήφθη τον Ιούνιο 2019 με κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και βρέθηκε κρεμασμένος σε φυλακή του Μανχάταν λίγους μήνες μετά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider