Η Evergrande γλιτώνει για άλλη μια φορά τη χρεοκοπία στην εκπνοή του χρόνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Evergrande γλιτώνει για άλλη μια φορά τη χρεοκοπία στην εκπνοή του χρόνου
Σε εκπρόθεσμη πληρωμή τόκων προς ορισμένους ομολογιούχους προχώρησε η Evergrande λίγο πριν τη λήξη της περιόδου χάριτος.

Σε εκπρόθεσμη πληρωμή τόκων προς ορισμένους ομολογιούχους προχώρησε η Evergrande λίγο πριν τη λήξη της περιόδου χάριτος, γεγονός που «αγοράζει» περισσότερο χρόνο για τη δοκιμαζόμενη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων καθώς προσπαθεί να αντλήσει ρευστότητα μέσω της πώλησης περιουσιακών στοιχείων.

Ένας αριθμός κατόχων δολαριακού ομολόγου με επιτόκιο 9,5% και ωρίμανση το 2024 έλαβαν ενημέρωση ότι πληρώθηκαν την Πέμπτη, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενη πηγές με γνώση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι η Evergrande δεν κατάφερε να πληρώσει τόκους που έληγαν στις 29 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση μιας περιόδου χάριτος 30 ημερών προτού οι επενδυτές κηρύξουν χρεοκοπία.

H Evergrande γλίτωσε και πάλι από το χείλος της χρεοκοπίας την περασμένη εβδομάδα, καταβάλλοντας άλλο ένα καθυστερημένο κουπόνι προτού λήξει η περίοδος χάριτος. Παρότι αυτό εξέπληξε ορισμένους επενδυτές, οι τίτλοι της εταιρείας εξακολουθούν να θεωρούνται πολύ επικίνδυνοι για χρεοκοπία, καθώς οι πιστωτές ετοιμάζονται για μια αναδιάρθρωση χρέους, που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Κίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ψαλίδι» 25 δισ. δολαρίων στην περιουσία του Hui Ka Yan, ιδρυτή της Evergrande

gazzetta
gazzetta reader insider insider