AC Milan: Η «επιστροφή» στην Ευρώπη μείωσε τις ζημιές κατά 50%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AC Milan: Η «επιστροφή» στην Ευρώπη μείωσε τις ζημιές κατά 50%
Η AC Milan κατέγραψε συνολικές ζημιές 96,4 εκατ. ευρώ, καταφέρνοντας να «μαζέψει» σε ποσοστό άνω του 50% τις ζημιές του προηγούμενου οικονομικού έτους, που είχαν ανέλθει στα 194,6 εκατ. ευρώ.

Σημαντική μείωση των ζημιών στο οικονομικό έτος χρήσης που τελείωσε τον Ιούνιο του 2021 σημείωσε ο ιταλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος AC Milan, καθώς η κατακόρυφη αύξηση των εσόδων -εξαιτίας και της συμμετοχής της ομάδας στους ομίλους του UEFA Europa League- ενίσχυσε τις επιδόσεις του συλλόγου, το πλειοψηφικό πακέτο του οποίου κατέχει το αμερικανικό επενδυτικό fund Elliot.

Αναλυτικότερα, κατά το οικονομικό έτος χρήσης που έληξε στις 30 Ιουνίου, η AC Milan κατέγραψε συνολικές ζημιές 96,4 εκατ. ευρώ, καταφέρνοντας να «μαζέψει» σε ποσοστό άνω του 50% τις ζημιές του προηγούμενου οικονομικού έτους, που είχαν ανέλθει στα 194,6 εκατ. ευρώ.

«Οι επιδόσεις της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις σε συνδυασμό με την συμμετοχή στο UEFA Europa League αύξησε τα τηλεοπτικά έσοδα του συλλόγου κατά 75 εκατ. ευρώ», αναφέρει η διοίκηση σε ανακοίνωσή της που ήρθε στην δημοσιότητα της Τρίτη, μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της ομάδας.

Σημειώνεται πως κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, τα έσοδα της AC Milan από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είχαν ανέλθει στα 63,4 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον διαμορφώνονται περίπου στα 138 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η επτάκις κάτοχος του UEFA Champions League ανέφερε πως η πανδημία οδήγησε σε απώλεια εσόδων της τάξης των 55 εκατ. ευρώ, ποσό που χάθηκε τόσο από τις εισπράξεις των εισιτηρίων όσο και από την μείωση των χορηγιών.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η AC Milan μαζί με την συμπολίτισσά της Inter Milan συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με τις τοπικές αρχές της ιταλικής πόλης για την κατασκευή ενός νέου σταδίου ποδοσφαίρου που θα στεγάσει τις δύο ομάδες και θα αντικαταστήσει το εμβληματικό Σαν Σίρο, το οποίο κοντεύει να κλείσει έναν αιώνα ζωής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NBA: Η άρνηση στο εμβόλιο μπορεί να στοιχίσει στον Ίρβινγκ 15 εκατ. δολάρια

NHL: Πρεμιέρα με σχεδόν 1 εκατ. τηλεθεατές για το «πρωτάθλημα του ενός δισ. δολαρίων»

gazzetta
gazzetta reader insider insider