Οι πιο ακριβοπληρωμένοι του NBA: Ο Lebron James συντρίβει το ρεκόρ των κερδών -Στο Νο 4 ο Αντετοκούνμπο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πιο ακριβοπληρωμένοι του NBA: Ο Lebron James συντρίβει το ρεκόρ των κερδών -Στο Νο 4 ο Αντετοκούνμπο
Ο LeBron James κυριάρχησε στο NBA σχεδόν από τη στιγμή που πήρε μέρος στο αμερικανικό πρωτάθλημα το 2003, κατακτώντας τέσσερις τίτλους MVP, τέσσερα πρωταθλήματα και 17 συμμετοχές στο All Star Games. Παρολ'αυτά, ακόμη και τώρα, στα 36 του χρόνια και ενώ παίζει για 19η σεζόν, ο Βασιλιάς James βρίσκει νέους πολύτιμους λίθους να προσθέσει στο στέμμα του.

Ο LeBron James κυριάρχησε στο NBA σχεδόν από τη στιγμή που πήρε μέρος στο αμερικανικό πρωτάθλημα το 2003, εξασφαλίζοντας τέσσερις τίτλους MVP, τέσσερα πρωταθλήματα και 17 συμμετοχές στο All Star Games. Παρολ'αυτά, ακόμη και τώρα, στα 36 του χρόνια και ενώ παίζει για 19η σεζόν, ο Βασιλιάς James βρίσκει νέους «πολύτιμους λίθους» να προσθέσει στο στέμμα του.

Με τις αποδοχές του ύψους 41,2 εκατ. δολαρίων για τη νέα σεζόν 2021-22 και το εκτιμώμενο ποσό των 70 εκατ. δολαρίων από τα εγχειρήματα εκτός γηπέδου, ο αστέρας των Los Angeles Lakers αναμένεται να βάλει στην τσέπη του 111,2 εκατ. δολάρια μέσα σε μία μόνο χρονιά, «κατεδαφίζοντας» το δικό του ρεκόρ κερδών από το NBA ύψους 96,5 εκατ. δολαρίων. Αυτό τον διατηρεί για 8η διαδοχική χρονιά στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του NBA.

Αθροιστικά, οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ έχουν βάλει ρότα για κέρδη 714 εκατ. δολαρίων, ποσό αυξημένο κατά 28% σε σύγκριση με τη σεζόν 2020-21 και κατά 19% από τα 600 εκατ. δολάρια της αμέσως προηγούμενης σεζόν. Ταυτόχρονα οι αποδοχές είναι αυξημένες κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 132% σε σχέση με μια δεκαετία πριν.

Ο Stephen Curry των State Warriors ακολουθεί στη 2η θέση με 92,8 εκατ. δολάρια, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Kevin Durant των Brooklyn Nets με 87,9 εκατ. δολάρια. Την πεντάδα ολοκληρώνουν ο Γιάννης Αντετοκούμπο των Milwaukee Bucks’ με 80,3 εκατ. δολάρια και ο Russell Westbrook των Lakers με 74,2 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider